Phelps etter fylleskandalen: - Jeg tar det fulle ansvaret

Beklaget fyllekjøringen.

 BEKLAGET:  Michael Phelps etter fylleskandalen. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGET: Michael Phelps etter fylleskandalen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den amerikanske svømmestjernen Michael Phelps ble natt til tirsdag kjøring i beruset tilstand. Nå beklager OL-mesteren sine handlinger.

Det var det amerikanske nettstedet TMZ som først meldte om ugjerningen hjemme i Baltimore hvor svømmeren med utrolige 18 OL-gull testet positivt etter å ha blitt stoppet med sin Landrover.

Han skal ha hatt mer en dobbelt så mye i promille enn det som er tillatt i delstaten Maryland.

Råkjøring Politiet opplyste at Phelps ble målt til 84 miles (135 km/t) i en 45 miles-sone (72 km/t), og at han ble innbrakt og senere løslatt.

En polititjenestemann fulgte Phelps og hans Landrover nordover Interstate 95, gjennom Fort McHenry-tunnelen under havnen i Baltimore, og stoppet ham like før en bomstasjon.

Beklager - Tidligere denne morgenen ble jeg arrestert og siktet for kjøring i beruset tilstand, råkjøring, og for å ha krysset sperrelinjen en rekke ganger, sa Phelps i en pressemelding.

- Jeg forstår følgene for mine handlinger og tar det fulle ansvaret, la han til. Jeg vet at disse ordene kanskje ikke betyr så mye akkurat nå, men jeg beklager overfor alle jeg har skuffet, sa 29-åringen.

Phelps ble også tatt for fyllekjøring som 19-åring for ti år siden.

Phelps avsluttet egentlig svømmekarrieren etter London-OL etter å ha tatt totalt 22 OL-medaljer. Tidligere i år offentliggjorde han imidlertid at han satser mot et comeback.

(NTB)