Phelps lengtet etter en v-rekord i seks år

I natt fikk han den.

STOLT: Her jubler Michael Phelps over ny bestetid på 100 meter butterfly. Foto: REUTERS/Christinne Muschi
STOLT: Her jubler Michael Phelps over ny bestetid på 100 meter butterfly. Foto: REUTERS/Christinne MuschiVis mer

Michael Phelps viste at han har funnet formen da han svømte inn til verdensrekord på 100 meter butterfly i USA-mesterskapet i Indianapolis i natt.

OL-kongen feide dermed all tvil til side om at han ikke ville være tilbake i toppform i tide til VM etter en lang pause.

24-åringen ble klokket inn til 50,22 og slo Ian Crockers rekord med 0,18 sekunder. Crocker slo Phelps to dager gamle rekord i 2003 og hadde senket den ytterligere to ganger senere.

- Det var noe jeg virkelig hadde lyst til. Jeg har hatt lyst på den rekorden helt siden han tok den i VM i 2003. Han knuste meg i øvelsen i VM i 2005, og jeg husker jeg sa til meg selv da at jeg ikke ville bli slått på den måten igjen. Det var en vekker for meg, sa Phelps.

Phelps har kvalifisert seg til tre distanser i langbane-VM i Roma. Han skal svømme 200 meter fri, og 100 og 200 meter butterfly. Fredag svømmer han 100 meter fri i Indianapolis.

Amerikaneren tok åtte OL-gull i Beijing i fjor. Han slo dermed Michael Spitz legendariske rekord på sju gull fra München-lekene i 1972. (NTB-Reuters)

RASKEST: Slik ser det ut undenfra når Phelps svømmer rekordfort. Foto: REUTERS/Christinne Muschi
RASKEST: Slik ser det ut undenfra når Phelps svømmer rekordfort. Foto: REUTERS/Christinne Muschi Vis mer