Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Phelps sliter uten superdrakten

Klarte bare én finale på tre forsøk.

UTEN SUPERDRAKT: Michael Phelps under trening i Stockholm. Foto: Bob Strong/Scanpix
UTEN SUPERDRAKT: Michael Phelps under trening i Stockholm. Foto: Bob Strong/Scanpix Vis mer

|||Svømmelegenden Michael Phelps kvalifiserte seg bare til én finale på tre forsøk da han stilte i verdenscupen i Stockholm med tradisjonelt badetøy.

Amerikaneren valgte i motsetning til de fleste konkurrentene i Stockholm å avstå fra de høyteknologiske kunstfiberdraktene som har bidratt til rekordras de siste årene, og som blir forbudt fra årsskiftet.

- Jeg kommer til å bruke denne typen badebukse resten av karrieren, og jeg vil bli vant til den nå. Jeg bryr meg ikke om hva de andre gjør, sa Phelps.

I sitt første stevne siden VM i juli svømte han først inn til 47,77 på 100 meter fri. Det var bare 16. beste tid i kvalifiseringen, og nesten to sekunder svakere enn svenske Stefan Nystrands tid.

Deretter ble han diskvalifisert på 100 meter rygg, før han snek seg med til finale på 100 meter medley med 53,13, som var sjuende beste tid.

Phelps vant åtte gull i Beijing-OL i fjor og har 14 OL-gull til sammen. Han har også 21 VM-gull, fem av dem fra sommerens mesterskap i Roma.

Det er imidlertid første gang siden 2006 at han deltar i et kortbanestevne. Phelps skal svømme to nye distanser i Stockholm onsdag og deltar også i helgens verdenscupstevne i Berlin.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media