Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Phelps svømmer igjen

Satser mot Rio-OL?

SVØMMELEGENDE: Michael Phelps kapret hele 22 OL-medaljer før han la opp, inkludert 18 gull. Foto: REUTERS / David Gray / NTB SCANPIX
SVØMMELEGENDE: Michael Phelps kapret hele 22 OL-medaljer før han la opp, inkludert 18 gull. Foto: REUTERS / David Gray / NTB SCANPIX Vis mer

Den tidligere svømmestjernen Michael Phelps (28) kan være på vei mot et comeback i bassenget. Han er igjen en del av det amerikanske antidopingprogrammet.

Ifølge regelverket hos Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) må svømmere ha testet seg for doping i åtte måneder før de får konkurrere.

Phelps avsluttet svømmekarrieren etter fire gull og to sølv under London-OL i 2012. Amerikaneren er tidenes mestvinnende olympier med 22 medaljer (av dem 18 gull).

At han nå er tilbake i antidopingprogrammet til USADA kan være et tegn på at han i ferd med å satse mot 2016-OL i Rio de Janeiro.

- Det er for tidlig å snakke om et comeback. Men nå har han i alle fall muligheten. Michael har begynt å trene litt med gruppen i høst, først og fremst for å komme i form, sier treneren Bob Bowman til USA Today.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media