Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Phelps til finale med et nødskrik

Gullgrossisten tok siste finaleplass.

SÅ VIDT VIDERE: - Jeg svømte ikke like fort som for fire år siden, men man vinner ikke medaljer i kvalifiseringen, sier Michael Phelps etter kvaliken. Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINI
SÅ VIDT VIDERE: - Jeg svømte ikke like fort som for fire år siden, men man vinner ikke medaljer i kvalifiseringen, sier Michael Phelps etter kvaliken. Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINI Vis mer

Gullgrossisten Michael Phelps tok seg så vidt til finale på 400 meter medley i OL lørdag. Han tok åttende og siste finaleplass.

Phelps vant sin heat på tiden 4.13,33, men det var lite fart i heatet. Laszlo Cseh fra Ungarn, som tok medalje i øvelsen i de to siste OL, ble slått i fotofinish og mister finalen lørdag kveld. Sju hundredeler skilte til Phelps.

- Jeg svømte ikke like fort som for fire år siden, men man vinner ikke medaljer i kvalifiseringen, sa Phelps etterpå.

Kosuke Hagino fra Japan hadde beste tid i kvalifiseringen med 4.10,01, fulgt av sørafrikanske Chad le Clos og amerikanske Ryan Lochte.

- Jeg sparte krefter til finalen. Vi satser på dobbelt amerikansk der, sa Lochte.

Phelps har 14 gull og 2 bronse på 16 øvelser i de to siste OL. Han skal delta i sju svømmeøvelser i London-lekene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media