Phelps uten skyld i bilulykke

Den andre bilisten kjørte på rødt.

UTEN SKYLD: Både Michael Phelps og den kvinnelige sjåføren av en Honda Accord kom uskadet fra et sammenstøt i Baltimore i går kveld. Politiet opplyser i dag at Phelps var uten skyld i ulykken da den andre bilføreren kjørte på rødt lys.Foto: SCANPIX/AP Photo/Steve Ruark
UTEN SKYLD: Både Michael Phelps og den kvinnelige sjåføren av en Honda Accord kom uskadet fra et sammenstøt i Baltimore i går kveld. Politiet opplyser i dag at Phelps var uten skyld i ulykken da den andre bilføreren kjørte på rødt lys.Foto: SCANPIX/AP Photo/Steve RuarkVis mer

(Dagbladet.no): Politiet i Baltimore opplyser at tidenes olympier, Michael Phelps, ikke var å bebreide for bilulykken han var involvert i rundt klokka 21, lokal tid torsdag kveld.

Den kvinnelige føreren av en Honda Accord kjørte på rødt på lys og kolliderte med Phelps' Cadillac Escalade SUV i et kryss, opplyser polititalsmann Anthony Guglielmi overfor nyhetsbyrået AP.

Ingen kom til skade i ulykken, men kvinnen ble kjørt til sykehus for rutinemessige undersøkelser. Guglielmi opplyser at Phelps ikke var påvirket av alkohol.

I 2004, som 19-åring, ble Phelps arrestert for fyllekjøring i Salisbury i staten Maryland. Han fikk 18 måneder betinget fengsel, en 250-dollars bot og pålegg om å holde foredrag for skoleelever om farene med ruskjøring.

Phelps tok åtte gull i Beijing-OL sist sommer. Han har vunnet totalt 14 gull. Svømmekongen ble utestengt i tre måneder fra Det amerikanske svømmeforbundet etter at en tabloidavis tidligere i år publiserte bilder av ham med en hasjpipe.