STRAFFE? Daniel Aggers skudd går via foten til Micah Richards og opp i armen til høyrebacken. Straffe, mente Phil Dowd. Foto: Reuters / Nigel Roddis / Scanpix
STRAFFE? Daniel Aggers skudd går via foten til Micah Richards og opp i armen til høyrebacken. Straffe, mente Phil Dowd. Foto: Reuters / Nigel Roddis / ScanpixVis mer

Phil Dowd slaktes av Mancini, Richards og Poll

- Det var en idiotisk straffe.

(Dagbladet): Liverpool - Manchester City 2-2 (3-2 sammenlagt)

Liverpool skal til Wembley for første gang på 16 år etter at de i går spilte uavgjort mot Manchester City. De helrøde ledet 1-0 fra det første oppgjøret, og er med det videre sammenlagt.

Det skjedde imidlertid ikke uten kontroverser. Spesielt straffesparket Phil Dowd tildelte Liverpool like før pause ble kraftig kritisert etter kampen.

Daniel Aggers skudd i det 41. minutt gikk via foten til Micah Richards og traff høyrebacken i hånda. Straffespark mente Dowd.

«Idiotisk» Roberto Mancini kalte det for «et idiotisk straffespark», og mente også at City skulle hatt et straffespark.

- De siste to månedene har vi vært uheldige med dommerne. Det var ikke straffe fordi ballen var bort bena før den traff henda. Han kan ikke kutte av seg armene. Jeg vet ikke hvordan det er mulig at det er straffespark, mens forseelsen på Dzeko ikke er det, sa Mancini etter kampen ifølge The Guardian.

Micah Richards var også lite imponert over Phil Dowds innsats i kampen.

«Ikke glad! Hvordan kan jeg forhindre at den treffer hånda når den treffer foten først!» tvitret Richards etter kampen.

To feil Tidligere toppdommer Graham Poll skriver i sin Daily Mail-spalte at Phil Dowd gjorde feil da han ga Liverpool straffe. Han lister opp to grunner til at det ikke skulle vært straffespark.

- For det første, Richards var to meter unna da skuddet gikk og handa var i naturlig posisjon. Det var et uhell. I tillegg til det traff ballen armen hans etter at den først gikk i foten.

- Dowds andre feil var å mime det han trodde han så. Han tok begge henda i været for å indikere at City-forsvareren hadde gjort noe galt. Når en ser reprisen ser en at Richards har en hånd over hodet, men det er ikke hånda som ballen traff etter å truffet gått foten. Så Dowds oppfatning av situasjonen - som han mimet flere ganger - var ikke riktig, skriver Poll.

Satt på plass Ifølge The Times-journalist Oliver Kay satt Liverpool-manager Kenny Dalglish en reporter på plass da han ble spurt om straffesparket etter kampen.

- Hva synes du om straffesparket? spurte en reporter.

- Hva mener du? svarte Dalglish.

- Handsen, sa reporteren.

- Nettopp, sa Dalglish.

16 år Som tidligere nevnt er det første Liverpool-tur til Wembley på 16 år. Steven Gerrard gleder seg til å lede laget ut på nasjonalarenaen.

- Det har vært for lenge siden klubben var i en stor cupfinale, så det er fint å endelig nå det. Det kommer til å være en stor opplevelse for meg personlig. Jeg har ledet gutta ut i Cardiff før (Millenium Stadium ble brukt som finalearena for FA Cupen og Ligacupen mens Wembley ble pusset opp, journ. anm), men å lede dem ut på Wembley blir spesielt, sier Gerrard til Liverpools nettside.