Phil Mickelson vant British Open for første gang

Avsluttet med fem under par og kunne slippe jubelen løs.

 RØRT:  Phil Mickelson feirer seieren i British Open med å klemme på caddien Jim Mackay. Foto:AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix
RØRT: Phil Mickelson feirer seieren i British Open med å klemme på caddien Jim Mackay. Foto:AP Photo / Jon Super / NTB ScanpixVis mer

Men en avslutningsrunde som endte fem under par kunne Phil Mickelson juble for sin første seier i British Open i golf søndag.

Den venstrehendte amerikaneren endte med sin solide 66-runde opp tre under par totalt på den vanskelige Muirfield-banen. Seieren kom etter 19 tidligere forsøk uten seier for 43-åringen.

- Dette er så utrolig stort for meg. Å spille min livs beste runde her er bare helt fantastisk. Jeg puttet som jeg aldri har puttet før. Det føltes helt herlig, slo vinneren fast.

Det holdt til å holde unna for engelskmannen Lee Westwood, som ledet før siste runde, og resten av teten. Før søndagens runde hadde Westwood, som aldri har vunnet en major, en ledelse på fem slag til Mickelson. Men til liten nytte.

Dermed sikret Mickelson seg også sin første seier i turneringen, og sin femte majortittel totalt. I juni kjempet han i toppen av US Open, men for sjette gang endte han nest øverst i turneringen.

- Å vinne her er utrolig. Men du må være tålmodig i dette spillet. Du må kunne akseptere tapene på samme måte som seirene, sa Mickelson.

Svenske Henrik Stenson endte som nummer to i turneringen med en 70-runde søndag. Engelske Ian Poulter klatret opp til 3.-plass med etter å ha avsluttet med en 67-runde. Plassen måtte han dele med Westwood og australske Adam Scott.

(NTB)