Phil Neville legger opp offisielt

Følger han David Moyes tilbake til Manchester United?

LYKKELIG: Phil Nevile har tatt den endelige avgjørelsen om å gi seg som fotballspiller. I april annonserte han at han kom til å forlate Everton etter sesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
LYKKELIG: Phil Nevile har tatt den endelige avgjørelsen om å gi seg som fotballspiller. I april annonserte han at han kom til å forlate Everton etter sesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Overfor The Guardian bekrefter Phil Neville at han legger opp etter 19 år som profesjonell fotballspiller.

Neville er for tiden i Israel, hvor han har en rolle rundt Englands U21-landslag. 36-åringen avslutter dermed karrieren sin som Everton-spiller, men han fikk flest kamper som spiller i Manchester United.

Det var også hos de røde djevlene Neville vant Premier League seks ganger, FA-cupen tre ganger og Champions League én gang.

- Da jeg annonserte at jeg skulle forlate Everton, visste jeg innerst inne at jeg ikke kom til å spille fotball på noe som helst nivå igjen. Det jeg kommer til å savne aller mest, er å komme tilbake til sesongoppkjøringen og møte gutta igjen etter ferien, sier Neville til The Guardian.

Yngstebror Neville har de siste årene tatt flere trenerkurs, og det ryktes nå at han følger etter David Moyes fra Everton til Manchester United. 36-åringen var også koblet til managerjobbene i Everton og Brighton.