LANDSLAGSTRENER: Tidligere Manchester United- og Everton-spiller Phil Neville har blitt ansatt som ny landslagssjef for de engelske landslagskvinnene. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB scanpix
LANDSLAGSTRENER: Tidligere Manchester United- og Everton-spiller Phil Neville har blitt ansatt som ny landslagssjef for de engelske landslagskvinnene. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB scanpix Vis mer

Neville tar over «the Lionesses»

Phil Neville overtar Englands kvinnelandslag

Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

– Jeg er beæret over å få sjansen til å lede England. Med det nye trenerapparatet vi skal få på plass skal vi hjelpe spillerne å bygge videre på den store framgangen fra de siste årene, sa Neville.

Han etterfølger Mark Sampson, som fikk sparken i september etter beskyldninger om utilbørlig oppførsel i en tidligere jobb og om rasistisk behandling av enkelte landslagsspillere.

Under Sampson tok England bronse i forrige VM-sluttspill og tok seg til semifinale i fjorårets EM. Laget er nummer tre på FIFA-rankingen.

Første gang

Neville har aldri tidligere jobbet med kvinnelag eller vært hovedtrener for noe lag, men han har UEFAs Pro-lisens for trenere og har jobbet som trener i Manchester United-systemet og på Englands U21-landslag. Han var også involvert i trenerteamet da broren Gary en kort periode var hovedtrener i Valencia.

Nevilles første oppgave blir en landslagsturnering i USA i mars, der Frankrike, Tyskland og USA er motstandere. Det første store målet er VM-sluttspillet i Frankrike neste år.

England håper å få arrangere kvinne-EM på hjemmebane i 2021.

Hayes ville ikke

Mo Marley har hatt midlertidig ansvar for laget siden Sampson fikk sparken. Mange ønsket en kvinnelig landslagssjef, men Neville seilte opp som favoritt da favoritten Emma Hayes erklærte seg uaktuell.

Hayes er manager i Chelsea, med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir i stallen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer