Philippe mistet onkelen sin i motorsport-ulykke. Nå kjemper sønnen for livet i Japan

Bianchi-familien rammet for andre gang.

KJEMPER: Jules Bianchi (bildet) krasjet stygt under Japan Grand Prix i går. Pappa Phillipe mistet onkelen sin i en bilsportulykke i 1969, og nok en gang er familien rammet av en ulykke. Foto: NTB Scanpix
KJEMPER: Jules Bianchi (bildet) krasjet stygt under Japan Grand Prix i går. Pappa Phillipe mistet onkelen sin i en bilsportulykke i 1969, og nok en gang er familien rammet av en ulykke. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Familien Bianchi er nok en gang blitt rammet av en motorsport-ulykke.

Philippe Bianchi mistet onkelen sin under trening på Le Mans-banen i 1969. Nå er han på plass i Japan hvor han ber for at sønnen Jules skal overleve etter den stygge ulykken under søndagens formel 1-løp.

Jules Bianchis oldefar, Luciano Bianchi, dro med seg familien fra Italia til Belgia i 1950 for å jobbe som mekaniker for Johnny Claes. Med på lasset ble kona, og sønnene Lucien og Mauro - som begge begynte med motorsport.

Pappaen fikk ikke lov Året etter at han vant 24-timersløpet på Le Mans-banen døde Lucien i 1969 etter å ha kjørt inn i en telegrafstolpe på samme bane. Da la lillebror Mauro hjelmen på hylla.

Og da Mauro Bianchis sønn og Jules Bianchis far, Philippe, ønsket å drive med motorsport fikk han ikke lov.

- Det ble litt for tøft for meg, siden familien ikke ønsket å gå gjennom flere tragedier, sa Phillipe Bianchi nylig, ifølge franske sports.fr.

- Gjennom hele barndommen og oppveksten var motorsport tabu hjemme hos oss. Riktignok ga jeg motorsporten et forsøk, men uten den nødvendige støtten, så ble karrieren kortvarig, forteller pappaen til Jules Bianchi.

Tok 360 i stua Phillipe Bianchi og kona Christine flyttet til Nice i Frankrike, hvor sønnen Jules er oppvokst. Der driver de to en restaurant, med en gokartbane like ved. Da sønnen viste gode takter som ung, lot Philippe sønnen få drive med motorsport - til tross for familiens historie med sporten.

- Vi så tidlig at han hadde sporten i blodet, og han tok en 360 i stua med den første lille bilen han fikk. Når vi gikk sammen, uansett hvor, så skulle han alltid være to lengder foran, forteller pappaen til det franske sports-nettstedet.

Nå er pappa Phillipe og mamma Christine på plass på sykehuset i Japan for å følge sønnens skadeutvikling.

Jules Bianchi snurret søndag rundt på det regntunge dekket på Suzuka-banen og traff en traktor som var på stedet for å fjerne bilen til Adrian Sutil, som hadde kjørt ut like før.

- Kritisk Selve hendelsen ble ikke vist under løpet, men en amatørvideo viser hvordan den forferdelige ulykken gikk til. Bildene viser at den franske 25-åringen kjørte inn og under den høye bakdelen på traktoren.

Etter ulykken fikk ikke Marussia-teamet kontakt med Bianchi på radioen, og medisinsk personell konstaterte at han var bevisstløs.

Bianchi ble fraktet med politieskorte til sykehuset, hvor det ble konstatert alvorlige hodeskader, og 25-åringen ble hasteoperert umiddelbart.

Etter at det søndag først ble meldt at Bianchi kunne puste på egen hånd etter operasjonen, kom det kontrabeskjed i går: 25-åringen er tilkoblet respirator og kjemper for livet.

- Tilstanden er kritisk, men stabil, opplyste Det internasjonale bilsportforbundets pressetalsmann, Matteo Bonciani, i går ettermiddag.

Jules Bianchi, som har kjørt to sesonger med formel 1 og har vært en del av Ferraris program for unge førere siden 2009, er spådd en lysende karriere.

Engelske Telegraph skriver at 25-åringen var aktuell for den ledige plassen hos Ferrari etter Fernando Alonso, men den plassen går til Sebastian Vettel etter at han bestemte seg for å forlate Red Bull neste sesong.