Phillip (18) er Norges nye hoppkomet: - Det er en drøm

Dobbelt norsk i Japan.

DUO: Phillip Sjøen ble helgens store hoppkonge i Japan. 18-åringen svevde søndag inn til en ny seier i Sommer Grand Prix. Daniel-André Tande ble nummer to. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
DUO: Phillip Sjøen ble helgens store hoppkonge i Japan. 18-åringen svevde søndag inn til en ny seier i Sommer Grand Prix. Daniel-André Tande ble nummer to. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpixVis mer

Phillip Sjøen ble helgens store hoppkonge i Japan. 18-åringen svevde søndag inn til en ny seier i Sommer Grand Prix. Daniel-André Tande ble nummer to.

For annen dag på rad tronet Sjøen på toppen av seierspallen i japanske Hakuba. Søndagens triumf var den mest overlegne. Bækkelaget-hopperen vant med hele 14,3 poengs margin.

Sjøen gjorde hopp på 129 og 134,5 meter i OL-bakken fra 1998.

- Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Hoppene mine har vært gode gjennom hele sommeren, og det betyr mye for meg å konkurrere på dette nivået. Jeg er veldig fornøyd, sa Sjøen til arrangøren FIS etter seieren.

Slet på trening Med Tande på annenplassen tok Norge sin annen dobbeltseier i årets Sommer Grand Prix. Andreas Stjernen vant foran Sjøen i franske Courchevel for litt over en uke siden.

Tande gjorde karrierebeste i hoppturneringen med svev på 129 og 135 meter. Han fikk 249,2 poeng mot Sjøens 263,5.

- Jeg er selvfølgelig fornøyd. Det gikk ikke så bra på trening, så det er fantastisk å oppnå så gode resultater i konkurranse. Mitt siste hopp var utrolig, sa Tande.

Stort forsprang Slovenske Jernej Damjan, som ble nummer to lørdag, måtte ta til takke med tredjeplassen under siste dag i Hakuba.

To strake seirer har gitt Sjøen et solid forsprang i sammendraget i Sommer Grand Prix. Etter fem av ni renn leder han med 95 poeng på toerne Tande og Damjan.

Neste renn går i kasakhstanske Almaty 20. september. Sommer Grand Prix avsluttes i tyske Klingenthal 4. oktober.

(NTB)