Phillip (18) er Norges nye hoppkomet: - Det er en drøm

Dobbelt norsk i Japan.

DUO: Phillip Sjøen ble helgens store hoppkonge i Japan. 18-åringen svevde søndag inn til en ny seier i Sommer Grand Prix. Daniel-André Tande ble nummer to. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
DUO: Phillip Sjøen ble helgens store hoppkonge i Japan. 18-åringen svevde søndag inn til en ny seier i Sommer Grand Prix. Daniel-André Tande ble nummer to. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Phillip Sjøen ble helgens store hoppkonge i Japan. 18-åringen svevde søndag inn til en ny seier i Sommer Grand Prix. Daniel-André Tande ble nummer to.

For annen dag på rad tronet Sjøen på toppen av seierspallen i japanske Hakuba. Søndagens triumf var den mest overlegne. Bækkelaget-hopperen vant med hele 14,3 poengs margin.

Sjøen gjorde hopp på 129 og 134,5 meter i OL-bakken fra 1998.

- Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Hoppene mine har vært gode gjennom hele sommeren, og det betyr mye for meg å konkurrere på dette nivået. Jeg er veldig fornøyd, sa Sjøen til arrangøren FIS etter seieren.

Slet på trening Med Tande på annenplassen tok Norge sin annen dobbeltseier i årets Sommer Grand Prix. Andreas Stjernen vant foran Sjøen i franske Courchevel for litt over en uke siden.

Tande gjorde karrierebeste i hoppturneringen med svev på 129 og 135 meter. Han fikk 249,2 poeng mot Sjøens 263,5.

- Jeg er selvfølgelig fornøyd. Det gikk ikke så bra på trening, så det er fantastisk å oppnå så gode resultater i konkurranse. Mitt siste hopp var utrolig, sa Tande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer