HELT: Aalesunds Demar Phillips reddet ett poeng mot Godset.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix .
HELT: Aalesunds Demar Phillips reddet ett poeng mot Godset. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix .Vis mer

Phillips reddet Aalesund tre minutter på overtid

Spilte uavgjort mot Strømsgodset.

• Strømsgodset - Aalesund 2-2

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset ledet 2-1 til det var spilt i 93 minutter i Drammen. Da dukket innbytter Demar Phillips opp og sørget for poengdeling.

- Vi ledet 1-0 og hadde fullstendig kontroll. Så startet vi å gjøre dumme ting. Det er fortjent at vi tar med oss poeng, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

- Nesten ingen tar poeng her. Hadde vi spilt klokere kunne vi tatt med oss tre poeng. Målene vi slipper inn er sløve, sier Rekdal.

AaFK startet bra I de tre siste Tippeliga-kampene har Aalesund gått målløse av banen. Det skjedde ikke i kveld. For Michael Barantes har for alvor prikket inn scoringsformen. Tidligere denne uka scoret han to mot nederlandske Alkmaar. I kveld brukte han tretten minutter på å gjøre det samme.

Et perfekt innlegg fra Jo Nymo Matland detter ned på en umarkert costaricaner. Barantes gjør ingen feil og header ballen kontant bak Adam Larsen Kwarasey i Godset-målet.

Men vertene kom voldsomt tilbake.

Raske mål Lars Christopher Vilsvik var alene gjennom to ganger i første omgang, men hadde verken roen eller avslutingsferdighetene til å overliste Sten Grytebust i Aalesund-målet.

Roen hadde imidlertid Alfred Sankoh og Muhamed Keita. Førstnevnte plasserte ballen elegant i hjørnet fra 18 meter i det 34. minutt. To minutter seinere satte Keita ballen iskaldt forbi sisteskansen til Aalesund.

Godset fortsatte med godt spill etter hvilen og kom til mange kvalifiserte sjanser, men det var gjestene fra Ålesund som var nærmest scoring.

Drama Etter 67 minutter får gjestene et frispark fra skrått hold på 16-meteren. Magnus Sylling Olsen dunket til og ballen traff innsiden av lengste stolpe.

Tre minutter på overtid kom avgjørelsen. Innbytter Demar Phillips dukket opp i feltet og pirket inn 2-2. AaFK-spillerne jublet, og sikret seg et viktig poeng mot en vanskelig motstander på bortebane.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer