Phillips sendte Sunderland opp på tredje

Sunderland-manager Peter Reid mønstret sitt beste mannskap da Aston Villa ble slått 2-1 i engelsk Premier League mandag kveld. Den målfarlige spissduoen Niall Quinn og Kevin Phillips, som sto over ligacupkampen mot Wimbledon i forrige uke, var tilbake og det gjorde susen. Phillips med to fulltreffere førte laget sitt opp på tredjeplass bak Leeds og Manchester United.

Første omgang på Stadium of Light endte målløs, men begge lagene hadde brukbare sjanser til å score. Det drøyde en hel omgang før det ble mål og det var gjestene som slo til først.

Aston Villas måltjuv nummer én, Dion Dublin, traff perfekt med et hodestøt etter et frispark i et første spilleminutt etter sidebytte. Det var Dublins sjuende fulltreffer i serien denne sesongen, og det var det andre målet Sunderland har slutt inn på eget gress denne sesongen.

Hjemmelaget kom seg imidlertid etter sjokket og var heldige da Dublin igjen var farlig frampå fem minutter senere. Både hellet og dommeren sto på Sunderlands side da laget fikk straffe etter en times spill.

Niall Quinn var i duell med Villa-stopperen Paul Butler. Begge berørte ballen med hendene, men dommeren valgte å pekte på straffemerket. Kevin Phillips kunne sikkert sette inn sitt 11 mål denne sesongen fra 11-metersmerket.

Men det skulle komme mer fra Phillips og Sunderland. Sju minutter før fløyta gikk, viderebefordret storscoreren et langt overlegg i mål med hodet.