Pia Sundhage ble kvalm av Tysklands uthaling i semifinalen

- Det tok hundre år å ta et innkast.

 KVALM: Pia Sundhage var helt utkjørt etter gårsdagens semifinale mot Tyskland. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix
KVALM: Pia Sundhage var helt utkjørt etter gårsdagens semifinale mot Tyskland. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB ScanpixVis mer

Sveriges landslagssjef Pia Sundhage kritiserer Tysklands uthaling av tiden mot slutten av semifinalen i fotball-EM onsdag.

 - Det tok hundre år å ta et innkast. Vi ville ikke gjort som de gjorde, sa hun til Expressen etter 0-1-tapet.

Sundhages lag har skapt fotballfeber i Sverige i sommer, men Tyskland hindret svensk finalefest på et fullsatt Friends Arena. Sundhage var vel så skuffet som spillerne. Etter kampen sa hun at hun følte det som hun har sviktet Sverige.

- Jeg er så trøtt at jeg nesten er uvel. Jeg kommer ikke til å gjøre noe som helst i august. Jeg tror ikke engang jeg kommer til å orke å se seriekamper, sa Sundhage da hun som den aller siste gikk gjennom intervjusonen.

Hun var tydelig irritert på motstanderen.

- De brukte altfor lang tid ved innkast og utspark. Så lenge jeg er landslagssjef skal vi overholde fair play. Det er forskjell mellom å være taktisk smart og å bruke så lang tid at man ødelegger spillets idé, sa hun.

- Jeg synes dommeren burde sagt fra til tyskerne. Hun skulle gjort jobben sin og lagt til tid for uthalingen.

- Sa unnskyld Sveitsiske Esther Staubli fikk gjennomgå også av Lotta Schelin, som rakk å juble for sitt skudd i hjørnet før målet ble annullert.

- Hun kan ikke gjøre det. Backen deres snublet i sine egne bein og sa unnskyld til meg for at hun falt, hevdet Schelin overfor Expressen.

TV-bildene viste at Schelin både var offside og dyttet Annike Krahn i ryggen. Ifølge Schelin var det duellen med Krahn det ble blåst for.

- Visst var vi i duell, men hvor ofte er man ikke det i løpet av en kamp? Krahn kom bort til meg etter avblåsningen og ba nesten om unnskyldning for at det ble blåst. Hun sa «beklager at jeg falt. Det er dommeren som bestemmer», sa Schelin.

Hylles - Det føles tungt og urettferdig at vi tapte. Jeg håper dommeren går hjem, sjekker situasjonen og gremmer seg over at hun gjorde feil.

Tross de bitre kommentarene fra Schelin og Sundhage feires det svenske laget av pressen etter nederlaget. Avisenes kommentatorer overgår hverandre i lovord om den spillegleden som har gjort laget til publikumsfavoritter og sammenligner med et annet svensk bronselag, fra mennenes VM i 1994.

- De skar ut en bit av sommeren 1994 og flyttet den hit, skriver Aftonbladets Simon Bank om det svenske EM-laget. (©NTB)