IMPONERER: Bartosz Piasecki vant onsdag sine to første kamper i utslagsspillet i fekte-VM. Mot estiske Sten Priinits snudde nordmannen oppgjøret like før slutt. Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY
IMPONERER: Bartosz Piasecki vant onsdag sine to første kamper i utslagsspillet i fekte-VM. Mot estiske Sten Priinits snudde nordmannen oppgjøret like før slutt. Foto: EPA/SERGEI ILNITSKYVis mer

Piasecki ute av fekte-VM

Etter dramatiske kamper.

Bartosz Piasecki røk ut av fekte-VM etter tap mot danske Patrick Jørgensen i åttendedelsfinalen.

Kårde-fekteren Piasecki lå under mot dansken i store deler av kampen og tapte til slutt 13-15.

Nordmannen startet utslagsspillet med å slå ut sveitsiske Fabian Kauter, som er ranket som nummer elleve i verden, i duell som endte 15-12. I neste runde slo han Sten Priinits 11-10. Motstanderen i åttendedelsfinalen har den norske fekteren møtt flere ganger tidligere.

- Nå blir kamp mot en danske som han har hatt veldig jevne resultater mot. Den som klarer å holde hodet kaldt lengst, vinner til slutt. Vi får håpe det er Bartosz, sa far og trener, Mariusz Piasecki, til NTB før duellen.

Nordmannen startet utslagsspillet med å slå ut sveitsiske Fabian Kauter, som er ranket som nummer elleve i verden, i duell som endte 15-12. I neste runde var det Sten Priinits som ventet. Den estiske motstanderen åpnet best og ledet kampen lenge, men Bygdøy-fekteren klarte å ta to poeng like før slutt og sikret tilleggstid.

Til slutt var det Piasecki som gikk seirende ut av duellen med 11-10-seier.

 - Det var en veldig dramatisk kamp. Bartosz var tålmodig og fikk heldigvis avgjort i tilleggstiden, sier treneren.

Det har gått tre år siden Piasecki ble norsk OL-helt i London da han overrasket alle ved å ta sølvmedalje. Denne sommeren var han nær ved å gå helt til topps i europalekene i Baku, men måtte til slutt nøye seg med bronse.

(NTB)