Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

U21-EM

Pickford reddet straffespark mot Sverige i åpningskampen i U21-EM

Dagen etter at han signerte for Everton ble Jordan Pickford engelsk helt i åpningskampen i U21-EM i fotball.

REDDET STRAFFESPARK: Jordan Pickford ble engelsk helt. Foto: NTB Scanpix
REDDET STRAFFESPARK: Jordan Pickford ble engelsk helt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Premier League-keeperen, som torsdag forlot Sunderland til fordel for Everton, reddet et straffespark fra Sveriges Linus Wahlqvist i annen omgang og bidro sterkt til at kampen endte målløst.

England, som hadde flere kjente navn i sin startoppstilling, var det beste laget innledningsvis i kampen anført av Southampton-spiller Nathan Redmond.

Sverige spilte seg imidlertid mer og mer inn i kampen, og tidlig i annen omgang kunne spissen Pawel Cibicki ordnet ledelse. Ballen traff imidlertid tverrliggeren.

Så fulgte straffesparket, som kom som et resultat av at Linus Wahlqvist ble lagt i bakken av Ben Chilwell. Wahlqvist gikk selv fram, men måtte se forsøket sitt bli reddet av den ferske Everton-signeringen Pickford.

I den andre kampen i gruppe A fredag leverte Slovakia et lite sjokk ved å slå vertsnasjonen Polen 2-1. Patryk Lipski ga vertene en drømmeåpning med sitt ledermål allerede etter 53 sekunders spill, men Slovakia reiste seg etter nesestyveren.

Martin Chrien sto for utlikningen, før innbytter Pavol Safranko avgjorde kampen. Sistnevtne hadde bare vært på banen i fem minutter da han satte inn seiersmålet.

(NTB)

Hele Norges coronakart