Pienaar valgte Spurs foran Chelsea

Bekrefter selv på Twitter.

BLIR LAGKAMERATER: Steven Pienaar og Aaron Lennon skal spille på samme lag utover våren, etter at førstnevnte i dag bestemte seg for å gå til Tottenham. Foto: (AP Photo/Tim Hales)
BLIR LAGKAMERATER: Steven Pienaar og Aaron Lennon skal spille på samme lag utover våren, etter at førstnevnte i dag bestemte seg for å gå til Tottenham. Foto: (AP Photo/Tim Hales)Vis mer

(Dagbladet): Steven Pienaar bekrefter i ettermiddag på sin Twitter-profil at hans neste klubb blir Tottenham.

- For å avslutte spekulasjonene: Jeg går til Spurs. Jeg har hatt noen fantastiske år i Everton, og klubben vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, skriver han, og legger til at han får draktnummer 40.

Med bare et halvt år igjen av kontrakten ønsket Everton å selge 28-åringen nå, ettersom han ikke var interessert i en forlengelse og dermed kunne gått gratis til sommeren.

Søndag opplyste manager David Moyes at de hadde akseptert et bud fra Chelsea, men kort tid etter fikk også Spurs grønt lys til å gå i forhandlinger med Pienaar, og dermed var det opp til sør-afrikaneren selv å bestemme hvor han ville spille.

Valget falt altså på Tottenham.

Overgangssummen blir trolig på rundt tre millioner pund - i underkant av 30 millioner kroner.

Pienaar blir den andre Everton-spilleren som forlater Goodison Park i dette vinduet, fra før har Yakubu dratt på lån til Leicester i Championship.