OSLO 20080802: FFKs målscorer Raio Piiroja var oppgitt etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Fredrikstad på Ullevaal stadion lørdag kveld. Kampen endte 1-1.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
OSLO 20080802: FFKs målscorer Raio Piiroja var oppgitt etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Fredrikstad på Ullevaal stadion lørdag kveld. Kampen endte 1-1. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

Piiroja dømt til åtte måneders fengsel

Innrømmet å ha unndrat rundt 800 000 kroner.

Tidligere Vålerenga- og Fredrikstad-spiller Raio Piiroja ble dømt til åtte måneders betinget fengsel for skatteunndragelser i Fredrikstad tingrett fredag.

Han var tiltalt for skatteunndragelser på rundt 800.000 kroner.

I retten valgte esteren å erkjenne straffskyld for skatteunndragelsene, melder NRK.

- Jeg innrømmer at jeg burde forstått dette. Det var klubbene som inngikk en avtale seg imellom, sa Piiroja i retten.

Retten hadde en kort tenkepause før dommeren fastsatte straffen til åtte måneders betinget fengsel med prøvetid på to år. Piiroja vedtok dommen på stedet.

Ba om ti måneder Påtalemyndigheten ba om ti måneders betinget fengsel for midtstopperen, mens forsvaret mente at straffen burde ligge på seks til åtte måneders betinget fengsel.

- Det er flere forhold som får betydning. Det er ikke en forsettlig overtredelse, men en uaktsom. Det er ikke han som har initiert denne avtalen, men folk han hadde all grunn til å stole på, sa Piirojas forsvarer Ole Petter Drevland i tingretten.
Etterforsket siden 2011 Saken har vært etterforsket siden 2011, og saken skal ha vært en belastning for Piiroja og familien.

- Man har saken liggende i bakhodet hele tiden. Man tenker på straff og hvor høye krav en får til slutt, sa Piiroja i retten.

Etterforskningen har også resultert i reaksjoner mot flere andre i saken.

Brian West ble i mars dømt til ti måneders betinget fengsel etter skatteunndragelse av 1,26 millioner kroner.

Tre tidligere ledere i klubben har fått bøter på 25.000 kroner hver.

(NTB)