Fredrikstad, 20110718. Eliteserien fotball, Fredrikstad - Brann, mandag. 
FFK-spiller Raio Piiroja har vært mye i mediene de siste dagene på grunn av strid om videresalg. Her sitter han på benken mens FFK varmer opp. Kampen endte 4-2.
Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix
Fredrikstad, 20110718. Eliteserien fotball, Fredrikstad - Brann, mandag. FFK-spiller Raio Piiroja har vært mye i mediene de siste dagene på grunn av strid om videresalg. Her sitter han på benken mens FFK varmer opp. Kampen endte 4-2. Foto: Jon Olav Nesvold / ScanpixVis mer

- Piiroja lurte unna én million på skatten

Kemneren i Fredrikstad stempler publikumshelten som skattesnyter.

Kemneren i Fredrikstad har tatt arrest i tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piirojas eiendom i byen. Årsaken er mistanker om at esteren har forsøkt å lure seg unna skatteinnbetalinger.

Aftenposten skriver at det er tatt arrest i Piirojas eiendom for 1.004.172 kroner på grunn av manglende innbetaling av skatt, samt påfølgende renter. Den tidligere publikumsyndlingen på Fredrikstad stadion må i tillegg betale sakskostnader på 2150 kroner. Dette ble besluttet av Fredrikstad tingrett for tre uker siden.

Piiroja ble solgt til nederlandske Vitesse i sommer etter sju år som FFK-spiller.

Da Piiroja og Fredrikstad Fotballklubb ble enige om en ny kontrakt for midtstopperen i 2007, fikk han etter eget utsagn en årslønn på 600.000 kroner. FFK overførte samtidig en million kroner til midtstopperens agentselskap i Estland.

Det siste beløpet var angivelig for talentspeiding i de baltiske landene. Men jakten på talenter ga ingen resultater.

Ifølge kjennelsen fra Fredrikstad tingrett framstår ikke pengeoverføringene til Estland som en forretningsmessig disposisjon, men snarere en manøver for å unngå å betale skatt. Millionoverføringene gikk via Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn, og videre til ham etter kort tid som angivelige stipendutbetalinger.

Kemneren i Fredrikstad mener overføringene er å betrakte som rene lønnsutbetalinger til Piiroja. Det er ikke avsagt noen kjennelse mot FFK.

Selv hevder Raio Piiroja at han ikke er skyldig i skatteunndragelse.

- Dette er en sak som jeg ikke har noe med å gjøre, og jeg kjenner heller ikke til denne kjennelsen. Saken har forfulgt meg lenge, men jeg har ikke gjort noe galt. Det er en sak mellom FFK, min gamle klubb og agentselskapet mitt, sier Piiroja til Aftenposten.

Kjennelsen hindrer Piiroja i å overføre sine verdier til utlandet før dom i saken foreligger. Det ventes ifølge Aftenposten ikke å skje før om et års tid.

(NTB)