Piiroja og West tiltalt for skatteunndragelse

Store bøter til FFK i «Piiroja-saken».

TILTALT: De to tidligere Fredrikstad-spillerne Brian West (t.v.) og Raio Piiroja er tiltalt for skatteunndragelse. Foto: NTB scanpix
TILTALT: De to tidligere Fredrikstad-spillerne Brian West (t.v.) og Raio Piiroja er tiltalt for skatteunndragelse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad Fotballklubb Sport AS bøtelegges, tre tidligere klubbledere ilegges forelegg og det tas ut tiltale mot to tidligere spillere i klubben i forbindelse med den såkalte «Piiroja-saken».

Det melder Østfold politidistrikt i en pressemelding torsdag formiddag.

Politiet mottok i november en anmeldelse fra Skatt Øst mot flere personer og Fredrikstad Fotballklubb. Siden da har Østfold politidistrikt etterforsket saken med bistand fra Skatt Øst, både innenlands og utenlands.

- Det gjenstår fortsatt enkelte etterforskningsskritt, men påtalemyndigheten har etter en gjennomgang av saken funnet grunnlag for å ta ut tiltale og utferdige forelegg i saken for noen av de involverte. Påtalemyndigheten vil således ikke utelukke at flere kan få en reaksjon, sier politiadvokat Kåre Solvoll i Østfold politidistrikt.

Politiadvokat Kåre Solvoll ved Østfold politidistrikt opplyser overfor Dagbladet at de to tidligere spillerne som er tiltalt er amerikanske Brian West og estiske Raio Piiroja. Selv om etterforskningen som sådan ikke er avsluttet, vurderes deres tilfeller å være tilstrekkelig opplyst til å åpne sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer