SKATTESAK: Raio Piiroja har forlatt FFK men i Fredrikstad har kemneren tatt arrest i estlenderens eiendom. Foto: AP/Peter Morrison
SKATTESAK: Raio Piiroja har forlatt FFK men i Fredrikstad har kemneren tatt arrest i estlenderens eiendom. Foto: AP/Peter MorrisonVis mer

Piiroja-saken anmeldt til politiet

To millioner kan være unndratt skatt.

Den mye omtalte skattesaken rundt Fredrikstad Fotball og den tidligere midtstopperen Raio Piiroja er blitt politianmeldt, skriver Aftenposten.

Nylig ble det tatt arrest i Piirojas eiendom i Fredrikstad. Skatteetaten har lenge sett på en avtale mellom Fredrikstad og Piirojas agentselskap.

Det er mistanke om at pengeoverføringene til Estland er et arrangement for å unngå å betale skatt (kamuflere lønn).

Skattekravet mot Piiroja er med tilleggsrenter på over 1 million kroner. Spørsmålet er om FFK har vært med på at estlenderen kunne unndra seg norsk beskatning. Med arbeidsgiveravgift og sosiale utgifter kan nærmere 2 millioner kroner være unndratt, skriver Aftenposten.

- Alle tilgjengelig etterforskningsmetoder kan bli benyttet, også beslag hvis det er hensiktsmessig, hvis vi går videre med saken, sier politiadvokat Kåre Solvoll ved Østfold politidistrikt til Aftenposten.

Piiroja har ikke uttalt seg om saken, mens FFKs styreleder Svein Johannessen er på reise og ikke har fått satt seg inn i siste nytt om saken.

(NTB)