IRSK LYKKE: Irland ble snytt av Thierry Henry forrige gang, men nå ser det ut til at en playoff skal ende i mesterskap.Foto: SCANPIX/AP/Timur Nisametdinov
IRSK LYKKE: Irland ble snytt av Thierry Henry forrige gang, men nå ser det ut til at en playoff skal ende i mesterskap.Foto: SCANPIX/AP/Timur NisametdinovVis mer

Piiroja utvist da Estland fikk juling 0-4 av Irland

Begge stopperne så rødt. Kroatia herjet med Tyrkia.

(Dagbladet): Estland - Irland 0-4.

Irland fikk endelig en god start på en EM-playoff, etter bare å ha klart å kvalifisere seg en gang på de siste seks forsøkene.

Overraskelseslaget Estland fikk det vanskelig mot irene på hjemmebane, spesielt da Andrei Stepanov pådro seg to gule kort i løpet av 17  minutter i første omgang og ble utvist.

Da hadde allerede Keith Andrews gitt Irland ledelsen, og halvveis ut i andre omgang økte Jonathan Walters til 2-0.

Robbie Keane satte inn 3-0, før også Raio Piiroja fikk sitt andre gule, og lot hjemmelaget avslutte med ni mann.

SIKRET PLASSEN? Vedran Corluka satte inn 0-3 for Kroatia mot Tyrkia i andre omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Murad Sezer
SIKRET PLASSEN? Vedran Corluka satte inn 0-3 for Kroatia mot Tyrkia i andre omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Murad Sezer Vis mer

Fra straffemerket la Keane på til 4-0 to minutter før slutt, og dermed ser det meget mørkt ut for esterne.

Tyrkia - Kroatia 0-3
Kroatia skal også rote seg bort noe veldig på hjemmebane dersom det ikke skal bli EM etter 3-0 borte mot Tyrkia i den første av to EM-kvalikplayoffkamper i kveld.

Allerede etter to minutter tok kroatene ledelsen ved Ivica Olic, før Mario Manzukic og Vedran Corluka la på til 2- og 3-0 i henholdsvis første og andre omgang.

Tsjekkia - Montenegro 2-0
En perle av en scoring fikk fart på Tsjekkia i deres kvalikmøte hjemme mot Montenegro.

63 minutter var spilt da Vaclav Pilar fikk drømmetreff rett utenfor sekstenmeteren og sendte ballen i rakettfart i motsatt kryss.

Tomas Sivok doblet ledelsen på overtid, dermed har også Tsjekkia et godt utgangspunkt foran returen til uka.

Bosnia - Portugal 0-0
Norges grupperivaler Portugal fikk det tøft på en elendig bane i Bosnia, men målløst er likevel overkommelig med tanke på at det gjenstår en kamp hjemme i Lisboa.

Blant andre Cristiano Ronaldo viste tydelig hva han mente om gressmatta, da en gresstust gjorde så han blåste ballen over mål i god posisjon før pause.

MÅLLØST: En humpete bane gjorde det ikke enkelt, men Cristiano Ronaldo og Portugal er trolig fornøyde med 0-0 i Bosnia.Foto: SCANPIX/EPA/NUNO VEIGA
MÅLLØST: En humpete bane gjorde det ikke enkelt, men Cristiano Ronaldo og Portugal er trolig fornøyde med 0-0 i Bosnia.Foto: SCANPIX/EPA/NUNO VEIGA Vis mer

Bortelaget styrte kampen i første omgang, men Bosnia var bedre i andre, og kunne fort fått en scoring mot slutten av oppgjøret.

- Vi scoret ikke selv om vi fortjente det for hva vi presterte her. Portugal spilte på en bane der UEFA ikke burde tillatt spill, men vi gjorde så godt vi kunne, sier Portugals landslagssjef Paulo Bento, ifølge NTB.

Returkampene spilles førstkommende tirsdag.