Pikenes Jan - helt på hjemmebane

STAVANGER (Dagbladet): Norge- Tsjekkia 25- 20. Jan Thomas Lauritzen var helt på hjemmebane da han skjøt Norge til VM-sluttspill i Egypt neste år.

- Jeg traff med skuddene, og vi spilte bra i forsvar. Det er alltid morsomt med hjemmebane, og nå er jeg veldig fornøyd, sa Lauritzen mellom jubelropene like etter kampslutt.

- Han var fantastisk - kanskje vår beste spiller, sa trener Christer Magnusson til Dagbladet etter kampen.

De fleste andre kuttet ut Magnussons kanskje.

For med glimrende spill og åtte mål var «Laua», som Viking-fansen kaller ham, uslåelig i går kveld. Og fansen som omsvermet ham etter kampen, beviste at lysluggen var den mest populære i Stavanger Idrettshall i går.

Storspilte

Banens beste mente at Norge styrte kampen fra første stund.

- Vi var mer sultne enn dem. Jeg tror ikke de helt visste hva som ventet dem i Stavanger, sier Lauritzen.

I den grad Lauritzen skal dele prisen for beste prestasjon med andre, må det være keeper Steinar Ege. Utenlandsproffen var god fra start, men vokste gjennom kampen og storspilte utover i andre omgang.

Kjempet mer
I de siste ti minuttene var det Eges glitrende parader som sørget for at tsjekkerne aldri fikk noe håp om å ta igjen Norges ledelse.

- Vi var bedre enn dem totalt sett. Alle spillerne gjorde akkurat hva de skulle, sier trener Magnusson. Svensken var overrasket over hvor tafatte gjestene var. For etter noen gode tsjekkiske åpningsminutter, tok Norge gradvis over. Hjemmelaget kjempet mer, kriget mer - ville mer.

Med gårsdagens norske seier er resten av kvalik-gruppa distansert, og bortekampen mot Tsjekkia i helga blir bare av betydning for dem som fører statistikk.

Nå er det bare Egypt som teller.