Piker, ball og stang inn

NAMSOS (Dagbladet): Småguttlaget til Gullvikmoen IL er årets Norway Cup-lag i Dagbladet. Vi besøkte Magnus (14), Philip (13) og lagkameratene på trening 12 dager før åpningskampen mot Start. Og ble minnet om at Norway Cup er mye mer enn fotball.

På Lissmoen stadion har Gullvikmoen-gutta startet innspurten mot karrierens foreløpige høydepunkt: Norway Cup 2001. Magnus Toft og Philip Vatnar Selnes er ikke i tvil om hvordan prioriteringene ser ut på Oslo-turen.

- 60 prosent fotball. Alt annet teller 40 prosent, sier de.

- Men hvis vi går videre, blir det 80 prosent fotball, mener Philip.

- Og kommer vi til finalen, blir det 130, lover lagkaptein Magnus.

Verken mer eller mindre. Men for førstereisgutta er det én ting at fotballen er viktigst. Når det gjelder hva som blir morsomst, skiller de ikke mellom ballspill og annen moro.

- Jeg gleder meg like mye til alt! Bortsett fra reisinga, da, sier Philip.

Det ligger nemlig an til 75 mil hver vei i privatbiler for de 16 spillerne som skal være med på turen, etter at den opprinnelige transportplanen gikk i vasken.

- Vi skulle kjørt buss sammen med småguttlaget til Namsos IL. Men så vant de flytur i en konkurranse de var med på, og da sprakk bussbudsjettet vårt. Det er synd, for det hadde vært mye morsommere sammen i buss, der man kan bytte plasser og prate med alle, forklarer Magnus.

Single før cupen

Når det gjelder de 40 prosentene som ikke handler om fotball i utgangspunktet: Gutta fra Gullvikmoen har klare planer om å utnytte den nyervervede kjendisstatusen. De skal på sjekker'n på Sletta.

- Det blir vel litt sjekking, starter Philip forsiktig. Både han og Magnus har hatt kjærester før, men ikke nå.

- Jeg er singel under Norway Cup, påpeker Magnus.

- Håper bildene blir bra, gliser begge gutta, og begynner å spekulere i mulige åpningsreplikker av typen: «Heisann, har du sett meg i avisa, kanskje?».

Men det er altså fotballen som er viktigst. Og det er ingen enkel innledende gruppe Gullvikmoen har trukket. Første motstander er storklubben Start.

- Vi har hørt at de er en av de beste barne- og ungdomsklubbene i landet. Men vi har slått mange gode lag før. Det hender de undervurderer oss, sier Magnus.

- Vi skal i alle fall ikke undervurdere dem. Det har vi lært oss, sier Philip.

Brassekamp

Neste motstander er Esprof fra Brasil. Laget er ukjent for Gullvikmoen-gutta, men som Magnus sier det:

- Det er nesten en selvfølge at de er gode når de kommer helt fra Brasil.

Siste motstander er den mest uforutsigbare: Setskog/Rømskog/BSF.

Trener Jon Ivar Toft er enig i guttas vurdering av at fotballen ikke er alt i Norway Cup:

- For oss handler det i første rekke om opplevelsen. Det er dette vi skal tenke tilbake på under kalde høsttreninger. Vi er klar over at vi har fått gode motstandere, og har respekt for det. Men hvis vi klarer å få vist oss litt fram, hadde det jo vært litt artig, sier trener Toft.

<B>VÅRE MENN:</B> Magnus Toft (foran til venstre) og Philip Vatnar Selnes foran til høyre) er sammen med resten av Gullvikmoen IL Dagbladets Norway Cup-lag 2001.
<B>RADARPAR:</B> Gullvikmoens nøkkelspillere Philip Vatnar Selnes (t.v.) og Magnus Toft.