Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Piker, vin og seier

MÜNCHEN (Dagbladet): Ni timer etter den historiske dobbeltseieren i storslalåm i italienske Cortina kunne Stina Hofgaard Nilsen (22) og Andrine Flemmen (27) feire dagen med pizza og rødvin like ved flyplassen i München.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stina Hofgaard Nilsen innkasserte 19000 euro (152000 kroner) for sin aller første verdenscupseier. Og det attpåtil mens mamma Berit og pappa Nic var til stede i bakken i OL-byen fra 1956.

- Det var jo veldig god timing, da. De har vært med meg hele veien, så det var ekstra moro at de var til stede og fikk dele gleden med meg. Men i kaoset etterpå ble det så mye kyssing og klemming at mamma mistet mobiltelefonen sin, sier Stina Hofgaard Nilsen.

Mens hun sitter og spiser sin pizza «Fire oster» på Ristorante Pizzeria Mondello dveler hun litt ved sin historiske første seier.

- Når man er liten så drømmer man om å vinne verdenscuprenn. Nå har jeg klart det, og det føles jo nesten litt uvirkelig. De spilte nasjonalsangen, trenerne var glade, vi var glade, alle var glade. Det var gøy å være norsk i dag, sier Stina Hofgaard Nilsen til Dagbladet.

På sine tre siste renn har Fana-jenta, som bor i Oslo, vært på alle tre trinnene på seierspallen.

Andrine ledet

Like moro var det for veteranen Andrine Flemmen (27). Hun ledet etter første omgang, og havnet på andreplass til tross for en stygg miss i andre omgang.

- I vinter har jeg ledet fire renn etter første omgang, så det har nesten blitt en vane. Så har jeg tapt på at jeg har blitt overivrig i andre omgang. Men jeg er uansett kjempefornøyd med denne andreplassen. Man kan ikke bli skuffet over en pallplassering, sier Andrine Flemmen etter det hun sjøl husker var den sjuende pallplasseringen i karrieren.

- Er du også overrasket over den voldsomme framgangen til Stina i år?

- Vi i miljøet er nok ikke like overrasket som de utenfor. Vi har egentlig bare ventet på dette. Og det er kjempegøy at vi er to som kan vinne. Hvis en av oss er dårlig, kan den andre likevel redde dagen. Det er godt å vite, sier Andrine Flemmen.

Og legger til:

Takker Andrine

- Vi er jo egentlig individualister og konkurrenter, men i dag føltes det litt som en lagseier. Det var veldig spesielt å dele gleden sammen, sier Flemmen.

Stina mener hun ikke ville slått igjennom uten Andrine.

- Jeg har hatt en å strekke meg etter og jeg har lært utrolig mye av Andrine

- Dere er klar over at dere nå får et favorittstempel i OL?

- Press følger med, så det frykter vi ikke. Vi er på en medgangsbølge og vet at vi kan vinne, sier Stina Hofgaard Nilsen.

Etter gårsdagens dobbeltseier ligger Andrine som nummer tre sammenlagt i storslalåmverdenscupen, mens Stina ligger på plassen bak.

Landslagstrener Erik Skaslien var svært stolt etter løpet - og hevder at han tippet dobbeltseier da han så at Stina fikk startnummer en og Andrine nummer to.

Knuser gutta

- Det er nesten så jeg får frysninger over hele kroppen av dette. Det er utrolig stort, mye større enn folk egentlig aner. Alle snakker om at Ole Einar Bjørndalen, Liv Grete Skjelbreid Poirée og Bente Skari er våre største medaljehåp i OL. Jeg tror vi nå sitter med et par kort som er minst like gode, smiler han.

De norske trenerne har også litt moro med å studere forskjellen på guttene og jentene i storslalåm. Mens det er over fire år siden de norske guttene sto øverst på pallen i et storslalåmrenn, så har Norge nå to jenter som er kapable til å vinne når som helst.

- Jentene har tatt over dobbelt så mange poeng som gutta i storslalåmen i år. Det er jo slike ting vi trenere kan kose oss med, smiler Skaslien.

DAGENS DOBBEL: Stina Hofgaard Nilsen (t.v.) og Andrine Flemmen koser seg med rødvin på Ristorante Pizzeria Mondello like ved flyplassen i München. - Vi er jo egentlig individualister og konkurrenter, men i dag føltes det litt som en lagseier. Det var veldig spesielt å dele gleden sammen, sier Flemmen.
Hele Norges coronakart