- Pill råttent

Kometal- Larvik 28-22, sammenlagt 50-50. Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad (34) raste mot dommerne etter å ha sett mestercupfinalen forsvinne i Makedonia. - Dommersystemet er pill råttent, sier han.

Neste sesong kan bli Gjekstads siste som Larvik-trener. For etter 15 år som spiller på herresida og trener på kvinnesida, er han luta lei elendige dommere. Og gårsdagens fra Ukraina var intet unntak.

Fryktelig

- Dommerne var elendige. Det er god grunn til å vurdere om man gidder å holde på med dette lenger. Vi må sørge for å lære for eksempel av UEFA, der de har luket ut dårlige dommere. Håndballen har en lang vei å gå, sier Gjekstad til Dagbladet.

Larvik-jentene visste det ville bli tøft å avansere forut for semifinalereturen i Skopje. De gjorde det ikke enklere ved å åpne helt fryktelig.

Sjumålsledelsen fra Bergslihallen forsvant da Kometal ledet 9- 0 før halvspilt 1. omgang. Ved pause hadde de norske jentene ristet av seg de verste makedonske sjokkbølgene, og hadde kommet seg til 11- 17.

Feilet

I andre omgang feilet Larvik i flere finaleavgjørende trekk:

  • På 24- 18 tok Lina Olsson Rosenberg sin andre straffe for dagen, sjøl om hun bommet den første. Da heller ikke denne gikk inn, kunne Kometal rykke fra igjen. Dagens tredje bom, den andre for Rosenberg.

- Ingen ville ta straffen, og jeg kunne ikke ta den sjøl, sier Gjekstad.

  • På 27- 20 satte Kristine Duvholt Havnås inn nok et reduseringsmål. Med 22,4 sekunder igjen av kampen maktet likevel ikke Larvik å stå imot.

- Hadde jeg kunnet skru tida tilbake, ville jeg gjort ting annerledes. Vi burde måka til, og heller pådratt oss utvisninger, sier en svært skuffet Kristine Duvholt Havnås. Dermed 28- 21, sjumålsseier og avansement på bortemålsregelen for Skopjes kvinner.

- Det er helt tragisk, og vi er fryktelig nedtrykt. Vi fightet oss tilbake i kampen, men dommerne gjorde det ikke enkelt for oss. Kometal fikk spille tre-minutters-angrep, vi fikk 20 sekunder før dommerne gjorde tegn for passivt spill. Det ble ikke riktig dømt, og de var veldig delaktige i vårt tap, sier Duvholt Havnås til Dagbladet.