«Pillan» kjørte ut - svenskene fortviler

Akkurat da Pernilla Wiberg hadde tent håpet om at den svenske medaljetørken var over, kom et nytt tilbakeslag. På vei mot en sannsynlig gullmedalje hektet «Pillan» i første omgang i kombinasjonsslalåmen.

Alt som kunne krype og gå av svenske OL-journalister hadde valfartet til Happo-bakken i Hakuba for å hylle Wiberg og dokumentere hennes gulldag fra time til time. I stedet måtte de nøye seg med å skrive om fiaskoen fra sekund til sekund.

Hun gikk offensivt til verks i tett snøvær, og kjørte tøft og fort. Det gikk bra forbi de 39 første portene, men så ble hun for dristig. Hun fikk en ski på hver side av port nummer 40, og så forsvant medaljen i en snøsky.

Svenske kommentatorer og journalister jamret seg. Det skulle vært en lang natt med spenning og forventning, men i stedet var rennet sett med svenske øyne over før en eneste løper kom i mål.

Bedre ble det ikke av at det var den svenske treneren Heinzpeter Platter som hadde stukket løypa som felte Wiberg.

Kommer igjen

Men «Pillan», som i Lillehammer-OL kom til svenskenes unnsetning og vant den første gullmedaljen nettopp i kombinasjonen, var ikke slått ut.

- Det var en av mine beste slalåmomganger noensinne, men marginene er små i alpint og uhell kan man ikke gardere seg mot. Det er slikt som hender i slalåm, sa hun til svensk tv.

Opprinnelig hadde hun tenkt å droppe storslalåm, men nå kjører hun alt.