Pille-eksperiment under Qatar-VM

Elektronisk pille, gigantiske airconditionanlegg og langdistanseløp avholdt ved midnatt, er noen av tiltakene som blir gjort mot den ekstreme varmen i Qatar-VM.

GJØR TILTAK: Arrangørene i Doha har foretatt flere tiltak for å takle varmen i Qatar under friidretts-VM. Foto: Ibraheem Al Omari/Reuters/NTB Scanpix
GJØR TILTAK: Arrangørene i Doha har foretatt flere tiltak for å takle varmen i Qatar under friidretts-VM. Foto: Ibraheem Al Omari/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det nærmer seg VM i friidrett, som går av stabelen i Qatar fra 27. september til 6. oktober.

En ting som bekymrer før mesterskapet, er den stekende varmen i Doha.

VM har allerede blitt utsatt fra august til september/oktober på grunn av ekstremvarmen - og gjennomsnittstemperaturen i Doha kan komme opp i så mye som 35 varmegrader under VM, og gradestokken kan fort bikke 40 grader.

Vi har sett flere eksempler på at utøvere kollapser i mesterskap. Det skjedde blant annet med franske Yohann Diniz under 50 kilometer kappgang i OL i Rio, og maratonløper Callum Hawkins under Samveldelekene i fjor.

Sistnevnte kollapset i ledelsen, etter å ha gjennomført 40 av totalt 42 kilometer, og ble fraktet med ambulanse til sykehuset. Han var så omtåket at han spurte ambulansepersonellet om han hadde vunnet løpet.

- Det første jeg spurte om var om jeg hadde vunnet, fordi jeg tenkte det var en sjanse for at jeg hadde gått i mål på autopilot, sa Hawkins til BBC etter løpet.

Tar grep

Arrangørene i Doha har allerede tatt grep for å unngå liknende scener.

Det har blitt ordnet store airconditionanlegg på indre bane, som skal holde temperaturen på stadion nede på rundt 24 grader, til glede for utøvere, tilskuere og øvrige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer