Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pillen som skal redde Tandes Asia-tur

- Jeg klarer ikke å sitte og sove på flyet. 

ASIA NESTE: Daniel-André Tande kom nok en gang på fjerdeplass i helga. Onsdag setter han og de andre norske hopperne kursen for Japan. Foto: NTB Scanpix
ASIA NESTE: Daniel-André Tande kom nok en gang på fjerdeplass i helga. Onsdag setter han og de andre norske hopperne kursen for Japan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Daniel-André Tande (23) tok sin sjuende fjerdeplass for sesongen i Oberstdorf søndag. Kommende helg venter verdenscup i Sapporo og en lang flytur over til Japan. Dét har bydd på problemer for Tande tidligere.

Tidsforskjellen mellom Norge og Japan er åtte timer. De fleste passasjerer har behov for en blund på ferden over til Asia.

- Tidligere har jeg hatt problemer med å sitte og sove. Men i sommer fant jeg en løsning som jeg vil bruke denne gangen også: Melatonintabletter. Det gjør at jeg lettere får sove i sittende stilling på flyet, forteller Tande.

Avhengig

Melatonin har effekt på søvnen. Med hoppernes hektiske program er du dønn avhengig av å få noen tilmålte timer på øyet.

Det er ikke uvanlig at hoppere står over verdenscuprennene i Japan, nettopp fordi det kan skape krøll for døgnrytmen. Men som nummer to i verdenscupen sammenlagt er det uaktuelt for Tande. Han nekter å gi seg uten å gi verdenscupleder Kamil Stoch en ærlig kamp til siste slutt.

DAGBLADET I DAG: Det er lov å være oppgitt når du har sju fjerdeplasser i løpet av en sesong. Marginene har ikke helt vært på Tandes side.
DAGBLADET I DAG: Det er lov å være oppgitt når du har sju fjerdeplasser i løpet av en sesong. Marginene har ikke helt vært på Tandes side. Vis mer

Søndag tok nordmannen sin sjuende fjerdeplass for sesongen i skiflygingsbakken Heini Klopfer i Oberstdorf.

- Surt, sier han.

- Jeg gikk inn for landing litt for tidlig. Jeg klarte heller ikke å sette nedslag, sier han om førstehoppet på 225,5 meter.

Tatt av vinden

I andre omgang hadde han planer om å suse langt over den grønne laserstreken. Da ble rennet tatt av vinden. Bokstavelig talt. Stefan Kraft fra Østerrike ble stående som vinner. På de neste plassene fulgte Andreas Wellinger (Tyskland) og Jurij Tepes (Slovenia).

- Kraft er i bra slag. Jeg får bare hoppe bedre til helga, sier Tande.

Sju fjerdeplasser i løpet av samme sesong: Sportssjef Clas Brede Bråthen sier at han ikke kan huske maken over så kort tid. Nordmannen ligger 114 poeng bak Kamil Stoch i sammendraget. Hadde han klart å omgjøre flere av fjerdeplassene til pallplasser, ville bildet sett enda lysere ut.

Videre til Sør-Korea

Etter Sapporo venter midtukerenn i OL-bakkene i Pyeongchang i Sør-Korea.

Trener Alexander Stöckl tar med seg Tande, Andreas Stjernen og Robert Johansson på turen over. Resten av troppen - deriblant Anders Fannemel og Tom Hilde - har fortsatt best av å trene hjemme, mener hoppledelsen.

Alt rettes inn mot Lahti-VM som starter 22. februar. Norge er nødt til å ha flere kort å spille på enn Tande.

- Vi har fått gode rapporter fra Norge. Vi er i rute med prosessen. Tanken er å få et sterkt lag til VM, erklærer sportssjef Clas Brede Bråthen, som var på plass i Heini Klopfer-bakken.

Falt

Mest uheldig i går var østerrikeren Gregor Schlierenzauer.

Tidenes hopper i verdenscupen falt etter å ha kjempet seg tilbake fra korsbåndskade. Rapportene i går kveld gikk ut på at han slo seg kraftig.

Undersøkelser i Innsbruck i dag viser leddbåndskade i kneet. Sjansen for VM-deltakelse er 50/50.

- Sånt er ikke noe morsomt å se på. Du frykter det verste, sier Tande.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling