Pilot sparket etter Blackburn-flytur

Slapp spiller inn i cockpiten.

(Dagbladet.no): Morten Gamst Pedersens lagkamerat Robbie Savage er kjent for å være en tøffing på banen. I lufta er han ikke like høy i hatten - han sliter med flyskrekk.

Da Blackburn var på vei hjem etter borteseieren mot finske MyPa i august, ba han pent om å få komme inn i cockpiten.

Flykaptein Pablo Mason var vennligheten selv, og lot Blackburn-spilleren få slippe inn. Det ble imidlertid sett på som et brudd på sikkerhetsreglene av charterflyselskapet MyTravel Airways, som leverte reisen.

Nå har piloten fått sparken av MyTravel for regelbruddet, skriver Daily Mail.

- Ingen trussel

Men Mason, som fløy for Royal Air Force under gulfkrigen i 1991, vil ikke gi seg uten kamp.

- På en vanlig chartertur ville jeg ikke engang vurdert å slippe inn et lite barn i cockpiten når jeg ikke vet hvem de er. Men dette var en profesjonell fotballspiller som høflig spurte om lov på en privat charterflygning, sier han til Daily Mail.

Piloten sier at flyet knapt var halvfullt av Blackburns spillere, ledere og støtteapparat.

SJOKKERT: Blackburn-spiller Robbie Savage sliter med flyskrekk. På vei hjem fra Finland i august slapp han inn i cockpiten for å dempe frykten. Foto: AFP/Scanpix
SJOKKERT: Blackburn-spiller Robbie Savage sliter med flyskrekk. På vei hjem fra Finland i august slapp han inn i cockpiten for å dempe frykten. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Jeg er ganske oppmerksom på terrortrusselen. Men om det ikke er noen trussel, slik jeg vurderte det i dette tilfellet, synes jeg ikke man blindt skal adlyde ordre laget av byråkratiske duster, sier Mason.

Brev fra Savage

Han har bedt om en revurdering av oppsigelsen, og om det ikke hjelper vil han gå til retten for å få tilbake jobben. Piloten har i alle fall støtte fra Robbie Savage, som beskriver Mason som «den hyggeligste piloten jeg har hatt gleden av å fly med».

Blackburns midtbanekriger har sendt et brev til Pablo Mason der han uttrykker sin medfølelse.

- Jeg er sjokkert, forbløffet og opprørt over at du har blitt suspendert for å slippe meg inn i cockpiten. Hvis jeg hadde ant at dette kunne true jobben din, ville jeg aldri ha spurt, skriver Savage i brevet.

MyTravel, som eier norske Ving og Saga Solreiser, står imidlertid fast på sin beslutning om å si opp Mason.

- Vi har nulloleranse for enhver handling som kan true sikkerheten til våre passasjerer eller ansatte, sier en talsmann for reisebyrået.

Pilot sparket etter Blackburn-flytur
REGELBRUDD: MyTravel Airways står knallhardt på at pilot Pablo Mason brøt reglene da han slapp Savage inn i cockpiten.