Grimstad 20161126.
Kongsvinger trener Luis Berkemeier Pimenta under oppvarmingen til kvalifiseringskampen til eliteserien mellom Jerv-Kongsvinger på Levermyr stadion i Grimstad.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Grimstad 20161126. Kongsvinger trener Luis Berkemeier Pimenta under oppvarmingen til kvalifiseringskampen til eliteserien mellom Jerv-Kongsvinger på Levermyr stadion i Grimstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Luis Pimenta

Pimenta slår tilbake mot mobbeanklager

Brommapojkarnas utestengte trener, Luis Pimenta, gjør det han kan for å forsvare seg i en pressemelding sendt ut mandag kveld.

Den tidligere Kongsvinger-treneren sier at det viktigste er å få fram sannheten.

Han avviser fullstendig at han har opptrådt rasistisk og sexistisk, men erkjenner at han har brukt engelske ord på kvinnelige og mannlige kjønnsorganer.

- Direkte oversatt vil disse ordene ha en annen betydning i Sverige, da kan de være seksuelt ladet. Men i engelsk dagligtale har de en helt annen betydning når de er brukt i treningssituasjon, i møter og i garderoben. I en hver garderobe, i Sverige eller utlandet, er dette uttrykk som er brukt uten at det overhodet har noe med seksuell diskriminering å gjøre, skriver Pimenta i pressemeldingen sendt ut av NTB info.

Pimenta skriver at det uansett er omtrent umulig å forsvare seg mot det han er blitt beskyldt for, men at han ikke kan la være å gjøre et forsøk.

Det var sist fredag at kritikken mot Pimenta ble framsatt i Aftonbladet. Kildene har i stor grad vært anonyme.

Han avviser også at det har foregått utstrakt bruk av ydmykende avstraffelser overfor laget samlet sett, eller overfor spillerne individuelt.

Luis Pimenta beklager situasjonen som klubben er kommet opp i, og sier at det viktigste er å få fram sannheten.

- Det handler om å få fakta på bordet. Da vil bildet bli mer korrekt og nyansert, skriver Pimenta.