Pin up-modell på gulljakt

Svetlana Khorkina, russisk toppturner og pin up-modell, er på jakt etter mer gull og heder når VM i turn innledes onsdag.

Da den russiske jenta gikk til topps i mangekampen i VM i fjor, ble hun den eldste verdensmesteren siden tsjekkiske Vera Caslavska vant VM-gullet i 1966, men Khorkina har ingen tenker om å gi seg, selv om hun er nestoren blant toppturnerne på kvinnesiden.

Hun er da heller ikke ekstremt gammel, for med sine 23 år kan hun ha flere gode år foran seg i turnsporten. I Ghent i fjor slo hun til med fem medaljer; tre gull, en sølv og en bronse.

Det er ventet at Khorkina kommer til å få hardest konkurranse fra Andreea Raducan fra Romania, men den rumenske 19-åringen har sagt at hun kommer til å legge opp etter årets VM. Slike tanker har i hvert fall ikke Khorkina, som posterte naken i Playboy allerede som 17-åring.

I herreklassen i mesterskapet i Debrecen er det ventet at de russiske herrene kommer til å satse mye på å komme tilbake i verdenstoppen igjen etter at de feilet totalt i fjor. Da måtte de reise hjem fra VM uten medaljer.

(NTB-AFP)

TURNMESTER:</B> Svetlana Khorkina vant mangekampen i VM i fjor. Som 17-åring posterte hun naken i Playboy. Foto: EPA/SCANPIX