Piner Viking

Benny Lennartsson (58) vil ikke signere ny kontrakt med Viking før han ser hvordan sesongen utvikler seg. Viking-ledelsen er på sin side svært interessert i å beholde svensken, som har signalisert at han vil gi seg før han fyller 60 år.

Bennys toårskontrakt med de mørkeblå går ut etter årets sesong.

- Jeg har ikke signert ny kontrakt ennå. Vil gjerne se hvordan sesongen utvikler seg først, sier Benny til Dagbladet.

Bestemmer selv

Viking startet jobben med å få ham til å signere ny kontrakt i fjor høst.

- Vi har gitt beskjed til Benny om at vi ønsker å fortsette samarbeidet, og vi har hatt en åpen dialog med ham hele tida. Det er opp til ham selv å bestemme om han vil fortsette, sier Viking-direktør Bjarne Berntsen.

Etter fjorårets siste kamp mot Stabæk den 23. oktober, sa samme Berntsen følgende til Dagbladet:

- Benny har samme posisjon i Viking som Nils Arne Eggen har i Rosenborg, og begge er glimrende eksempler på hva en god trener betyr for et lag. Vi ønsker å beholde Benny så lenge han har ork til å være fotballtrener!

Heltestatus

Benny er den siste treneren som har frarøvet Rosenborg et seriegull. Det skjedde i 1991. Etter gullet forlot han Stavanger, og returnerte ikke før høsten 1999. I 2001-sesongen har Benny muligheten til å gjenta bedriften fra ti år tilbake - og lede siddisene til nytt gull - for så å være tapt for klubben igjen.

- I min alder har jeg ikke så mange år igjen som fotballtrener. Derfor hadde det vært veldig gøy å få gjenoppleve gullet fra 1991 i årets sesong, sier Benny.

Viking åpnet sesongen forrykende og slo Rosenborg 4- 3 i seriepremieren.

- Det var to gode lag som møttes og jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å vinne, sier Benny.

- Det kan vel bare gå én vei nå?

- Nedover, mener du? spør Benny og ler.

Usikre nøkkelspillere

Han er klar over at det vanskeligste nå blir å følge opp RBK-triumfen.

- Du vet aldri i fotball. Plutselig så får vi noen skader på nøkkelspillere, og så ender vi opp med å slåss mot nedrykk. Det er eksempelvis usikkert om Hannu Tihinen, Trygve Nygaard og Erik Fuglestad kan spille i helga, sier Benny.

I morgen venter bortekamp mot Moss på Melløs, og svensken er langtifra seierssikker.

- Jeg vet at Moss spilte en god kamp mot Brann sist, selv om de tapte 0- 1, og vi kommer ikke til å undervurdere dem, sier Benny Lennartsson.

<B>AVVENTER:</B> Vikingledelsen vil beholde Benny Lennartsson, men svensken på sin side vil ikke signere kontrakt enda.