- Pinlig å se på

Tromsø raser mot Trond Olsen etter filming.

BODØ (Dagbladet): Trond Olsen har lenge tronet øverst på Tromsø-supporternes hatliste. Han bidro på ingen måte til å begrave stridsøksa på fotballens nasjonaldag.

På et fullsatt Aspmyra satte Olsen i gang en rekke flere bakromsløp, og var involvert i en rekke dueller.

Moldskred raste Like før pause, på stillingen 0-0, kokte det nærmest over for TILs Morten Moldskred.

- Jeg skal la være å kalle Trond Olsen det jeg egentlig vil kalle ham. Men det er et veldig lite pent ord, sier Moldskred til Dagbladet.

Det var i en løpsduell mot TIL-målet at Olsen var i ferd med å presse seg foran Moldskred. Plutselig suste Glimt-vingen gjennom lufta og inn i straffefeltet, som skutt ut av en kanon.

Og med mimikk som en Hollywood-skuespiller.

Budskapet var det ingen tvil om: Trond Olsen ville ha straffe eller frispark. Men dommer Ola Hobber Olsen vinket ham opp med en irritert håndbevegelse.

- Pinlig å se på - Hva er det han holder på med?? Dette er bare pinlig å se på. Vi var såvidt borti hverandre. Olsen prøvde uten tvil å lure dommeren til å gi meg gult kort, raste Moldskred etterpå.

Trond Olsen nekter for at han overspilte, eller hadde skitne hensikter:

- Jeg er på vei forbi ham (Moldskred, red.). Da får jeg en albue i kroppen, som gjør at jeg stuper overende. Klart frispark, repliserte Olsen.

- Overspilte du?

- Nei.

TIL-trener Steinar Nilsen var tydelig om hva han mente:

- Trond Olsen prøver å spille gule kort på våre spillere.

- Sikter du til den aktuelle situasjonen, eller kampen generelt?

- Jeg tenker på hele kampen. I dag ble det vel mye drama fra Trond Olsen.

 Nilsen la til:

- Men personlig har jeg ingen sterke følelser i forhold til Olsen. For meg er han en hvilken som helst spiller.

Valgte Glimt Men faktum er at ingen Glimt-spiller er mer hatet i Tromsø enn Trond Olsen. To forhold spiller inn:

* At Olsen, som er fra Lyngen utenfor Tromsø, valgte Glimt fremfor TIL da han som 17 år gammelt stortalent gikk til Tippeligaen.

* At han benytter enhver anledning til å «mobbe» Tromsø og TIL.

- Vi kaller ham bare «Lyngshora», proklamerte TIL-supporter Marius Brynjulfsen foran et par tusen tilskuere på et stort arrangement i Bodø sentrum før kampstart.

- TIL ikke interessert 31 år gamle Olsen tar de sterke følelsene med ro:

- Det er ikke sant at jeg valgte Glimt foran TIL. Jeg fikk aldri noe tilbud fra Tromsø. TIL ville at jeg skulle fortsette å sitte hjemme i Lyngen og modnes. Det var jeg ikke interessert i. Glimt kom med en kontrakt, og hadde ord på seg for å være flink på talentutvikling. Jeg valgte Glimt den gangen, i 2001, og har aldri angret.

- Ingen heier på TIL TILs fanskare, Isberget, var tungt representert i Bodø, slengte meldinger og sang nidviser til Trond Olsen.

- Jeg hørte dem godt. Det gjør meg ingenting, sier Olsen til Dagbladet.

- Du bidrar vel litt til skittkastingen, gjennom stadige utspill om TIL i media.

- Jeg slenger tilbake. Såpass får de tåle, sier Olsen - før han likegodt serverer en ny TIL-fornærmelse:

- I Tromsø er det egentlig ingen som holder med TIL. De heier på breddeklubbene TUIL og Fløya. Ikke på TIL, sier venstrekanten.

"Åssa" ubeseiret Vikarierende Glimt-trener Aasmund Bjørkan er ubeseiret på to kamper, i den hofteskadde hovedtreneren Jan Halvor Halvorsens sykefravær.

1-1 borte mot Start, ble til 1-0 over Tromsø - og sesongens første hjemmeseier. Og bort fra bunnplassen i Tippeligaen.

- Jan Halvor var med og la taktikken foran kampen. Han er tilbake på treningsfeltet til uka. Glimt har endelig klart å knekke den defensive koden. Men den koden har vi knekket sammen - alle sammen, sa Bjørkan etter den ekstremt viktige seieren, som løftet Glimt bort fra bunnplassen i Tippeligaen.