- Pinlig å se

Sogndal-trener raser etter kontroversiell HamKam-seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sogndal - HamKam 3-4(1-2)

(Dagbladet.no): I kampens andre overtidsminutt avgjorde HamKam dagens thriller av en toppkamp i førstedivisjon.

Mens to Sogndal-spillere fikk behandling for hodeskader, spilte Jan Michaelsen en vegg og trillet ballen kaldt i nettet. Etter kampen raste Sogndal-trener Karl Oskar Emberland mot både dommer og motspillere.

- Det er noe som heter fair play, dette var absolutt ikke fair play av HamKam, det er pinlig å se. Jeg er misfornøyd med både dommeren og HamKam, sier Emberland til TV2 etter kampen.

De to hjemmeforsvarerne hadde stanget i hverandre minuttet før, og måtte begge ha bandasjer på sidelinja. Det var mens de to var på vei inn på banen igjen at den danske vetetranen sikret tre poeng for gjestene. 

Seieren var hedemarkingenes femte av fem mulige på bortebane. De tre poengene betyr at HamKam fortsatt ligger på toppen av førstedivisjon, fortsatt tre poeng foran Sogndal.

Klassescoring

Oluwasegun Abiodun sa i forrige uke at ville bort fra et HamKam han ikke likte. Seks dager, en rekke unnskyldninger og et vakkert mål senere har pipa en annen låt.


Den nigerianske spissen prydet toppkampen med en klassescoring, og viste hvorfor klubbledelsen valgte å gi angriperen en siste sjanse.

SCORET: HamKams Oluwasegun Abiodun har hatt problemer i klubben den siste tida, men var tilbake i storform mot Sogndal i dag. Han sto for ett av kampens store øyeblikk da han satt inn 2-1 til gjestene. Foto: ARNT E. FOLVIK
SCORET: HamKams Oluwasegun Abiodun har hatt problemer i klubben den siste tida, men var tilbake i storform mot Sogndal i dag. Han sto for ett av kampens store øyeblikk da han satt inn 2-1 til gjestene. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Spissen herjet kampen gjennom, og sto for en av kampens største prestasjoner etter etter 34. Da mottok han et innlegg fra dødlinja på brystkassa, før han elegant sendte en volley via stanga og inn.

Bare gult

Det var en sjanserik og god kamp i Sogndal, der Brian Waltrip fikk kampens første sjanse etter ti munutter da han ble spilt gjennom på høyrekanten av Håvard Flo. Angriperen kom alene mot keeper, men rotet bort ballen i avslutningsøyeblikket, og HamKam slapp billig unna.

Femten minutter ut i kampen var Abiodun gjennom. Han driver på inn mot sekstenmeterfeltet da han nærmest ramles ned av en klønete Even Hovland. Heldigvis for hjemmelaget nøyet dommeren seg med det gule kortet.

Frisparket fra 17 meter tas av Jan Michaelsen, og sendes godt ned mot Kvåles venstre hjørne, men keeperen får ei hand på ballen.

Superskudd

Marcus Ringberg hadde allerede sendt avgårde et skremmeskudd fra høyre etter tretten minutter, den reddet keeper. Skuddet han banket inn etter snaue 20 minutter kunne hjemmelagets sisteskanse ikke annet enn applaudere.

Med venstre sendte den svenske spissen et vakkert duppende skudd fra 20 meter som smalt inn i nettet.

- Pinlig å se

Men ledelsen skulle bare holde i to minutter. Hagen lå altfor dypt inne i eget felt og lot Håvard Flo unnslippe offsiden. Veteranen fikk tak i et løst langskudd, snudde og sendte iskaldt sitt syvende mål inn til venstre for keeper.

Plutselig var det hjemmelaget som igjen kjørte kampen. Med en god Elvis på høyrekanten og en løpsvillig Rune Bolseth på midten, skapte hjemmelaget sjanser.

To store sjanser

Likevel var det gjestene som holdt på å øke ledelsen to ganger på overtid i første omgang. Først gikk Abioduns brassespark rett utenfor, så var Marius Gullerud for unøyaktig da han på fem meter fikk et innlegg fra nigerianeren.

Brian Waltrip utliknet etter 60 minutter med en superscoring. Han fintet den ene veien, fintet den andre veien og banket ballen opp forbi keeper fra 16 meter.

Utlikningen var helt fortjent for hjemmelaget, som hadde presset fra avspark i andre omgang, og best av alle var Waltrip.

Selvmål

En uheldig høyreback Elvis rotet inn et selvmål som igjen sendte gjestene i føringen, før Flo igjen viste enorm vilje da han stanget inn dagens tredje utlikning etter et innlegg fra nettopp Elvis.

Likevel var det altså HamKam som jublet til slutt.

DISKUTER: Synes du det var unfair av HamKam?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer