Norges Idrettsforbund snur i krangelen om åpne rettssaker i nytt antidoping-regelverk

Pinlig bak scenen

Norges Idrettsforbund har fjernet det omstridte forslaget om nye antidoping-regler. Men utøvere som havner i samme trøbbel som Therese Johaug, har all grunn til å være redde.

PÅ PLASS: Therese Johaug er på plass i salen under høringen. Det samme er 15 journalister og 12 fotografer. Ytterligere 30 journalister følger høringen fra Colosseum, som anses som en forlengelse av rettslokale. Video: NTB / Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SOMMER sendte Norges Idrettsforbund ut et overraskende høringsforslag til nye antidoping-regler. Stikk i strid med det tradisjonelle norske kravet om åpne rettssaker i nasjonal og internasjonal idrett, var plutselig det med åpenhet strøket fra lovteksten:

  • Heretter var det utøverne eller særforbundene selv som måtte be om at dørene ikke automatisk ble stengt.

Etter at Dagbladet tok opp saken mandag, har Idrettsforbundet slettet sitt eget forslag fra nettet. Alt som står er en beskjed om at det nå kommer noe nytt.

Antidoping Norge har krevd at den gamle lovteksten som tar utgangspunkt i prinsippet om full åpenhet, blir stående. Nå får dopingjegerne det garantert som de vil.

Etter at nyheten sprakk, er idrettslederne nødt til å gi seg, men spillet bak scenen er fortsatt like pinlig. Nå kan Dagbladet fortelle hva som skjedde før idrettspresidenten og styret hennes ble tvunget til å trekke tilbake det ukloke lovforslaget sitt.

Alt rotet viser at Idrettsforbundet mangler en samlende leder som forstår sin egen folkebevegelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer