Pinlig blemme da Israel ble utelatt fra video om Asiamesterskapet

Hadde glemt av vinneren fra 1964.

UTELATT: Da Asiamesterskapet skulle oppsummeres, ble Israel utelatt i videoen. Foto:AFP PHOTO / JACK GUEZ / NTB Scanpix
UTELATT: Da Asiamesterskapet skulle oppsummeres, ble Israel utelatt i videoen. Foto:AFP PHOTO / JACK GUEZ / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 1994 ble Israel et fullverdig medlem av UEFA. I en rekke år hadde landet da stått uten et fotballforbund, etter at de ble utestengt fra Asias fotballforbund (AFC) i 1974 på grunn av misnøye fra de arabiske og muslimske landene.

I forbindelse med at Asiamesterskapet som arrangeres i Australia i disse dager, har AFC laget en video med mesterskapets historie.

Men der er Israel utelatt. Landet var både verter og fant mesterskapet i 1964, men har ikke fått plass i den tre minutter lange oppsummerings-videoen, skriver Guardian.

Trofeet fra 1964 er det eneste Israel har, etter å ha endt opp på andreplass i de to foregående mesterskapene.

AFC har fortalt Guardian i Australia at de vil komme til bunns i saken, og opplyser at videoen er laget av et eksternt produksjonsselskap.

En talsperson for den jødiske organisasjonen i Australia sier at det neppe er en tilfeldighet at det var nettopp Israel som skulle bli uteglemt fra videoen.

- Det er medlemsland i AFC som skulle ønske at Israel ikke eksisterte, og at det jødiske folk ville gi opp sin suverenitet i eget hjemland. Dette er en skam for mesterskapet, som skal forene og inspirere, om utelatelsen av Israel fra filmen er en politisk motivert handling, sier Alexander Ryvchin i Australian Jewry.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.