<strong>REAGERER:</strong> Viasats håndballkommentator Daniel Høglund sammen med Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REAGERER: Viasats håndballkommentator Daniel Høglund sammen med Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Viasat-profil reagerer etter kontroversiell VM-trekning:

- Pinlig bunnpunkt

VM-arrangør Egypt fikk selv velge gruppe etter at tre nasjoner i hver gruppe var trukket. Det får Visasats håndballkommentator Daniel Høglund til å rase.

Publisert
Sist oppdatert

- Da er vi på et pinlig bunnpunkt i håndballens historie. Egypt, vertsnasjonen, hjemlandet til presidenten i IHF, får velge gruppe etter at nesten alle lag er trukket. Hvordan kan en seriøs sport holde på med slikt? Hvordan kan håndballedere fra andre land godta dette? spurte Høglund på Twitter.

- Jeg blir direkte uvel når jeg ser at det foregår på denne måten, fortsetter han til Dagbladet.

Han mener det tydelig bryter med fair play at vertsnasjonen får velge seg en enklest mulig vei videre i mesterskapet, blant annet med å unngå gruppen med Norge og Frankrike til mesterskapet som spilles i januar 2021.

- Jeg mener at en seriøs og stor sport som håndball ikke kan drive på denne måten. En trekning er en trekning. Dette er ikke verdig en seriøs idrett som håndball, utdyper Høglund, som har kommentert flere mesterskap på både herre- og damesiden de siste årene for Viasat.

Norge havnet til slutt i gruppe med Frankrike, Østerrike, samt den nasjonen som tar seg videre fra kvalifiseringen i Nord-Amerika. Egypt valgte seg gruppen med Sverige, Tsjekkia, mens nasjonen fra Sør-Amerika ikke er klar ennå.

BRONSEFINALE: Sander Sagosen sier at bronsefinale ikke var en del av EM-planen. Video: Rødt Kort. Vis mer

Presidenten i det internasjonal håndballforbundet, Hassan Moustafa, selv er fra Egypt.

- Det gjør situasjonen ekstra spesiell, en kontroversiell håndballpresident. Jeg har sagt det litt flåsete at med ham ved roret så ordner alt seg med dette mesterskapet, fortsetter Høglund.

Dagbladet har vært i kontakt med håndballpresident Kåre Geir Lio. Han påpeker at denne ordningen har vært i flere år.

- Det er en fordel for arrangørnasjonen, av flere hensyn. For at det skal bli spennende for arrangørnasjon i innledende runde, og at av publikumshensyn for å kunne skape liv og røre rundt kamper, forklarer Lio.

- Mener du ikke at dette bryter med et fair play-prinsipp?

- Ja, det kan jeg forstå. Men dette er ikke en stor sak, fordelen forsvinner i løpet av mesterskapet, og det har ikke vært en stor diskusjon rundt dette tidligere, svarer håndballpresidenten.

Flere land, inkludert Norge har også fått wildcard inn i mesterskap. Dette fordi Høglund tror det internasjonale forbundet ønsker de største med.

- Argumentet mitt står. Det er et system jeg nesten ikke vet hva jeg skal si om. Ser ikke ut til at noen reagerer på det heller. Wildcard-plasser og velge gruppe. Når skal nasjonale forbund si fra, avslutter Høglund.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer