Pinlig exit for Safina i Australia

0-6 og 0-6 på 44 minutter.

INGEN ENER LENGER: Dinara Safina gikk skuffet  av banen etter kampen mot Kim Clijsters (t.v) i Melbouren. Foto: EPA/BARBARA WALTON
INGEN ENER LENGER: Dinara Safina gikk skuffet av banen etter kampen mot Kim Clijsters (t.v) i Melbouren. Foto: EPA/BARBARA WALTONVis mer

Dinara Safina (24) ble i dag første tidligere verdensener i tennis som har tapt 0-6 i to strake sett. Hun ble feid av banen av tredjeseedede Kim Clijsters i Australian Opens 1. runde.

Clijsters var suveren fra starten og rakk knapt å bli svett i møte med Safina. Belgieren brukte bare 44 minutter på å dra i land seieren.

Safina ble nummer to i Australian Open i 2009, men lignet mest en skygge av seg selv i møte med den regjerende US Open-vinneren.

Den skadeplagede russeren, som for øyeblikket er rangert som nummer 75 i verden, står dermed i fare for å falle utenfor kvinnetennisens topp 100-liste for første gang siden 2002.

Det er fjerde gang Clijsters drar i land en perfekt seier i Australian Open, men første gang mot motstand av Safinas styrke.

- Jeg måtte bare konsentrere meg og spille så bra jeg kunne. Jeg vet at Dinara ikke spilte opp mot sitt beste, men jeg konsentrerte meg om mine oppgaver og tenkte ikke på hva hun gjorde, sa Clijsters etter seieren.

(NTB-AFP)