-  Pinlig for damefotballen

Gullkandidat Fløya valset over Asker i serieåpningen. Nå ber trener Jan Aksel Odden NFF og Valgerd ta seg sammen for å redde klubbens framtid.

ASKER (Dagbladet): Norges Fotballforbund (NFF) har ikke godkjent Tromsø-klubbens kunstgressbane for spill i Toppserien. Og truer dermed klubben med degradering.

-  Jeg håper Fotballforbundet og Kulturdepartementet nå kan gå sammen og ordne opp. Dette er pinlig for damefotballen, sier Fløya-trener Jan Aksel Odden til Dagbladet.

Klubben fikk ikke penger til å skifte dekke på det sju og et halvt år gamle kunstgresset. Departementet krever nemlig at et dekke skal være minst 10 år gammelt for at spillemidler skal kunne gis. Samtidig setter NFF foten ned for videre bruk.

-  Det er for dumt at Kulturdepartementet er så sta på rehabilitering. Samtidig presser NFF på med krav til klubblisens. Hadde vi fått 600 000 kroner i driftstilskudd - og det er ikke mye - så kunne vi fått lagt gress under fotball-EM, sier Fløya-treneren.

-  Ikke midler

I morgen avgjør formannskapet i Tromsø kommune om de skal hjelpe klubben. Alternativet er å gi støtte med 300 000 kroner for leie av Tromsdalens bane.

-  Jeg tipper de velger det billigste alternativet, sier Odden.

NFFs informasjonssjef Roger Solheim var tilstede på Føyka i går. Han sier at NFF ønsker å avvente formannskapsmøtet.

-  Vi ser det ikke som et alternativ at Fløya går ned. Vi har ikke midler å bidra med. Men i den grad vi blir spurt vil vi bidra med fagkompetanse, sier Solheim til Dagbladet.

Mot Asker tydet lite på at Fløya-spillerne var plaget med tanken om at kampen kunne være årets siste.

Konstant trussel

-  Vi har tenkt litt på det. Men jeg klarer ikke helt å fatte det. Jeg tør ikke tenke tanken, sier banens beste, Fløyas Stine Frantzen, til Dagbladet.

Også storscorer Kristy Moore var en konstant trussel for Askers lave midtstoppere Elle Marja Heatta (158 cm) og Toril H. Akerhaugen (158 cm).

-  Stine fikk boltre seg i mellomrommet. Vi var ydmyke da vi kom her. Og ville i utgangspunktet være fornøyd med uavgjort. Så dette var en god dag, sier Fløyas danske landslagskaptein Katrine Pedersen.

SISTE DUELL? Askers Lise Klaveness (t.v.) og Fløyas Kristy Moore i gårsdagens serieåpning. Fløyas eksistens i Toppserien er høyst usikker.