Therese Johaug innstilt til Egebergs Ærespris

Pinlig gjort mot Johaug

Noen prater fortsatt om at Therese Johaug ikke duger som rollemodell. Det er stygt, og svært uklokt.

I EN RAUS FAVN: Therese Johaug i armene på kong Harald etter VM-gullet på 10 km i Seefeld. Kongen var kommet til VM-byen for å gi VM-dronning Johaug den støtten hun fortjente. Det er visst vanskeligere for andre. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
I EN RAUS FAVN: Therese Johaug i armene på kong Harald etter VM-gullet på 10 km i Seefeld. Kongen var kommet til VM-byen for å gi VM-dronning Johaug den støtten hun fortjente. Det er visst vanskeligere for andre. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORRIGE vinter kastet Therese Johaug seg i armene på kong Harald etter VM-gullet på 10 km i Seefeld. Hun var tilbake fra sitt livs vondeste tid, og ble møtt med en raus klem av en som har fulgt norsk skisport tettere enn de fleste.

Om to uker var det meningen å gi henne den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Det skulle ha skjedd på idrettsbevegelsens årlige ledersamling, men nå er alt utsatt til høsten på grunn av koronaviruset.

I mellomtida fortsetter noen å fortelle oss at den samme Therese som de i årevis har heiet fram til norske gull i VM og OL, visstnok ikke holder høyt nok moralsk nivå til å fortjene noen ærespris.

Det feier en moralistisk kastevind over norske sportsmedier. Plutselig er skihelter som alltid har vært gode nok til å vinne for Norge, ikke lenger bra nok til å bli æret av de samme journalistene.

Forstå det den som kan:

  • Den hjertevarme klemmen kong Harald ga til Therese var visst altfor raus.

Heretter skal det gjelde en moralsk regel for å vinne medaljer for Norge i internasjonal idrett, og en helt annen for å bli æret på hjemmebane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer