Idrettspresident Berit Kjøll vil ha mer sponsormakt i norsk idrett

Pinlig gjort mot Marit Bjørgen

Skal de med pengene få kjøpe seg ekstra stemmer i den organiserte norske frivilligheten?

NORSK IDRETT PÅ SITT BESTE: Marit Bjørgen har i årevis forsvart de grunnleggende verdiene i norsk idrett. Det er nødvendig nå som sponsorene blir ønsket velkommen inn i idrettens valgkamper. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet.
NORSK IDRETT PÅ SITT BESTE: Marit Bjørgen har i årevis forsvart de grunnleggende verdiene i norsk idrett. Det er nødvendig nå som sponsorene blir ønsket velkommen inn i idrettens valgkamper. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I KVELD er det ledervalg i Norges desidert viktigste fotballklubb. Den dramatiske maktkampen i Rosenborg Ballklub trekker et rekordstort antall medlemmer til årsmøtet på Lerkendal.

Det skal stemmes om hvem som skal bli RBK-sjef. Selv i den norske idrettsklubben som forvalter desidert mest midler, skjer det valget med en stemme til hvert medlem som møter opp og rom for en overraskelse. Sånt hører medlemsdemokratiet til.

De to fremste kandidatene er begge kjente næringslivsprofiler, men ingen av RBKs mange, tunge sponsorer har brukt pengemakten i valgkampen for å fremme sin kandidat.

En slik innblanding har aldri vært akseptert i norsk idrett. Ikke før idrettspresident Berit Kjøll plutselig har bedt sponsorene om å være med i bevegelsens ulike valgkamper.

Det utfordrer en grunnverdi i norsk idrett. Det at alle er like mye verdt.

Og det er pinlig gjort mot alt Marit Bjørgen har stått for.

FOR når vi snakker om hvordan ta vare på det som er bra i den store norske idrettsbevegelsen, pleier jeg ofte å bruke nasjonalikonet Bjørgen som eksempel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer