Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pinlig hockeytap for Norge

1-3 for Østerrike.

SCORET: Per-Åge Skrøder satte Norges 1-2-mål fra kort hold. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
SCORET: Per-Åge Skrøder satte Norges 1-2-mål fra kort hold. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Hockeylandslaget var avhengig av et godt resultat dersom de skulle få et godt utgangspunkt i åttendelsfinalen i OL.

Mot Østerrike ble det tungt.

- Det er klart jeg er jævla skuffa, dette var matchen vi skulle vinne, sier Mats Zuccarello Aasen til Dagbladet etter kampen.

Tøff første periode Det så vanskelig ut da Østerrike allerede få minutter ut i første periode tok ledelsen. Et par minutter seinere gikk de opp til 2-0.

- Nå må de norske gutta stå opp, var oppfordringen fra TV2s ekspertkommentator.

Lengre ut i perioden så de også ut til å våkne. De ledet på skuddstatistikken etter at første periode var over, og det så lovende ut for periodene som skulle komme.

- Det var utrolig kjedelig å få to mål så tidlig imot. Da blir det vanskelig for oss. Det er synd at vi ikke er med fra start, sier Mathis Olimb til Dagbladet.

Utligning Litt uti andre periode kom omsider reduseringen ved Per Åge Skrøder, på assist fra Patrick Thoresen.

- Patrick (Thoresen) gjør en god jobb før jeg får pucken av han, også prøvde jeg bare å sette den på mål, sa Skrøder til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

Dermed var håpet tent igjen.

Norge var likevel noe heldige i andre periode, i og med at østerrikerne traff stolpen bak keeper-Haugen to ganger på kort tid.

I siste periode presset Norge hele veien, men klarte ikke å gjøre skudd til mål. Til tross for stor puckinnehav, var det Østerrike som scoret like før slutt.

Det ble dermed et 1-3-tap, men Norge er ikke helt ute av OL-turneringa riktig enda.

Hele Norges coronakart