Pinlig Liverpool-tap

LIVERPOOL (NTB): Liverpool-manager Roy Evans kan bli nestemann som mister jobben i engelsk toppfotball. Dagens hjemmetap for lille Barnsley var det mest pinlige nederlaget i Evans' vel tre år lange regjeringstid på Anfield.

Nå venter Arsenal og Manchester United for Liverpool i de to neste serieomgangene. Nye tap kan tvinge fram et sjefsskifte.

Gjestene hadde sluppet inn 40 mål på 14 kamper før den sensasjonelle seieren, men klarte mot alle odds å holde nullen etter at Liverpool maktet å skape et solid press utover i andre omgang.

- Burde avgjort

- Vi burde ha avgjort denne kampen. Etter pause var vi aleine med keeper to-tre ganger, sier Bjørn Tore Kvarme til NTB. Han vil ikke si noe om Evans' posisjon i klubben.

Publikum likte ikke hva det så. - Det var tilløp til piping, men det tok ikke helt av, fortsetter Kvarme som sammen med Øyvind Leonhardsen fikk spille hele kampen mens Stig Inge Bjørnebye ble byttet ut etter vel en time.

Gavepakke

Ashley Ward lagets kampens eneste mål etter at Liverpool hadde rotet det fælt til i sitt eget forsvar etter 35 minutter. Patrik Berger skulle avklare, men misset helt inne på 5-meteren. Keeper David James var utspilt, og det var bare å trille ballen inn.

Hjemmelaget sto med fem strake Anfield-seire og var kanonfavoritt mot eliteseriens bunnlag.

Liverpool er nå så godt som avhengt i kampen i ligagullet, og det er ikke lenge siden klubben også ble sendt ut av Uefa-cupen av franske Strasbourg.

Drømmeresultat

På Hillsborough fikk Ron Atkinson resultatet han drømte om før comebacket som Sheffield Wednesday-manager. Petter Rudi sto bak gjennombruddspasningen som førte til 2-0 noen få minutter før slutt. Arsenal hadde presset i store deler av 2. omgang, men fikk en baklengs i stedet for utlikning.

Blackburn er oppe på andreplass etter 1-0 over Chelsea. Tore Pedersen klarte seg godt i hjemmeforsvaret, og Tore Andrh Flo fikk snaue 20 minutter uten å kunne markere seg særlig.