Russland langrenn

Pinlig med TV-stjerne

Det koker i russisk skisport. Nå kalles Jelena Välbe "løgner" av Russlands mest kjente sportskommentator. Og Aleksandr Bolsjunov har en ny og bedre forklaring på Norges suksess i sporet.

TETT FORHOLD: Superstjernen Alexander Bolsjunov er på alle måter viktig for skipresident Jelena Välbe. Han beskytter henne i krangelen med TV-stjernen Dimitrij Guberniev, men motsier sjefen i det betente spørsmålet om hvorfor alle de andre russerne blir slått av norske toppløpere. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet
TETT FORHOLD: Superstjernen Alexander Bolsjunov er på alle måter viktig for skipresident Jelena Välbe. Han beskytter henne i krangelen med TV-stjernen Dimitrij Guberniev, men motsier sjefen i det betente spørsmålet om hvorfor alle de andre russerne blir slått av norske toppløpere. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRANGELEN mellom den russiske skipresidenten Jelena Välbe og den mer enn utagerende nasjonale TV-stjernen Dimitrij Guberniev har i ukesvis vært toppnyhet i russiske medier.

I dag er det verre enn noen gang:

- Venner; Jelena Välbe lyver! Madam "Løgner", når har jeg noen gang fornærmet deg? Fornærmelser er det bare du som driver med, sier Guberniev gjennom storavisa RIA Novosti.

Etter at alle andre russere enn Alexander Bolsjunov ble utklasset av norske løpere under ski-VM i Oberstdorf, har Välbe vært presset. Hennes vanlige bortforklaring om at Norge driver med fusk, funker ikke lenger.

Russiske sportsmedier begynner å bli kritiske til unnskyldningene for supermaktens nederlag i sporet. Denne gangen skylder Välbe både på dopete nordmenn og at de russiske utøverne mistet konsentrasjonen fordi de var for mye på sosiale medier under VM.

Det første problemet har Välbe uten noen suksess bedt Verdens Antidopingbyrå (WADA) om å løse. Det andre tok hun tak i selv ved å kreve at alle skiløperne hennes nå skal legge vekk mobiltelefonene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer