KOM TIL KORT: J19-landslagstrener Jarl Torske måtte konstatere at jentene hans kom til kort mot Tyskland i EM-finalen.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
KOM TIL KORT: J19-landslagstrener Jarl Torske måtte konstatere at jentene hans kom til kort mot Tyskland i EM-finalen.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .Vis mer

- Pinlig og flaut

J19-trener Jarl Torske føler finaletapet mot Tyskland ødela mye av den positive opplevelsen fra EM.

(Dagbladet): EM-finale J19: Norge - Tyskland 1-8.

Norges J19-landslag hadde hatt et strålende EM-sluttspill i Italia. Seirer over Nederland,  Spania og Italia hadde tatt dem til sin fjerde EM-finale i historien på dette nivået.

Der ventet Tyskland, det eneste laget som hadde slått Jarl Torskes jenter på veien til finalen i Imola.

Det var dermed med en solid porsjon revansjelyst Norge entret gresset lørdag kveld, med ønske om å bevise at 1-3 nederlaget i gruppespillet ikke var representativt for kvalitetene som bor i laget.

Slik skulle det imidlertid ikke gå. Snarere skulle det ende mye verre:

- Dette ble en marerittaktig slutt for oss. Akkurat nå føler vi at det har ødelagt en del av det positive inntrykket av prestasjonene våre her. Vi har gjort et veldig godt mesterskap, men det er pinlig og flaut å ryke 8-1 i finalen, sier Torske til fotball.no.

Etter å ha gått i garderoben på stillingen 0-1, raknet det fullstendig etter pause, og Norge tapte annen omgang med slaktsifrene 1-7. Etterpå syntes landslagssjefen bare synd på jentene.

- Jeg syntes synd på jentene utover omgangen. Vi klarte ikke å få justert oss og fikk aldri taket på dem. De valset over oss med sin bevegelighet og gode ferdigheter. Vi må etter hvert gjøre en grundig analyse for å se hva som gjorde at brøt sammen på denne måten, forteller Torske.

Artikkelen fortsetter under annonsen

10 marerittminutter Norge kom godt i gang, og skapte problemer for keeper Lisa Schmitz innledningsvis, men da Luisa Wensing utnyttet norsk markeringssvikt på et hjørnespark og sendte Tyskland i ledelsen halvtimen ut i kampen, skiftet et til da jevnt oppgjør fullstendig karakter.

Riktignok maktet ikke Tyskland å score flere ganger før pause, men i en timinuttersperiode mellom det 50. og det 60. minutt raknet det fullstendig for de norske jentene da keeper Ane Fimreite måtte plukke fire baller ut av nettet.

50 minutter var spilt da Isabella Schmid la på til 2-0. Fem minutter senere sto det 3-0 signert Lena Lotzen. Kaptein Ramona Petzelberger fulgte opp like etter da hun la på til 4-0, før Lotzen var frampå igjen og gjorde 5-0 i det kampuret rundet timen.

Trøstemål Innbytter Ivana Rudelic sørget for at det så enda litt styggere ut sett med norske øyne med tyskernes sjette mål for kvelden etter 70 minutter.

Norge fikk et trøstemål da Caroline Hansen fant toppscorer Melissa Bjånesøy med en presis corner. Det var forøvrig Bjånesøys sjuende mål i turneringen. Sandviken-spilleren scoret i samtlige fem sluttspillkamper.

Tyskland var imidlertid ikke ferdig med overhøvlingen av de norske 19-åringene, og sa seg ikke fornøyd før Maria Pyko og Anja Hegenauer fastsatte sluttresultatet til ydmykende 8-1.

Dermed måtte J19-landslaget ta til takke med sin fjerde sølvmedalje i EM, mens Tyskland gikk til topps for sjette gang - den første tittelen siden 2007.

Torske mener Tyskland fortjener all hyllest laget kan få, og at det var en sjokkartet opplevelse for laget hans.

- Jeg samlet dem og sa at det er en brutal fotballverden. Vi har stått i ring og jublet gang på gang, men dette var et brutalt møte med et veldig godt lag. Jeg var opptatt av at vi skulle hylle og applaudere Tyskland for det de gjorde, forteller landslagstreneren.