Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pinlig periode er nyttig lærepenge

Nå venter guttetest for håndballjentene.

BARE NESTEN: Norge rotet bort fryktelig mange pasninger mot Sør-Korea. Her er det Camilla Herrem som bare nesten får tak i en ball. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Norge rotet bort fryktelig mange pasninger mot Sør-Korea. Her er det Camilla Herrem som bare nesten får tak i en ball. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): I VM-åpningen vil Norge møte en del av det samme som satte dem ut mot Sør-Korea. Derfor var gårsdagens nesten-smell nyttig.

Det høres kanskje rart ut å kalle en femmålsseier (26-21) for en nesten-smell, men det så lenge stygt ut.

Norge gjorde 12 tekniske feil før 20 minutter var spilt og slurvet også en del etter dette. I perioder gikk alt galt framover på banen. Såpass romslig i målprotokollen ble det bare takket være en sterk sluttspurt, andremålvakt Silje Solberg og en strålende Heidi Løke.

I VM-åpningen mot Spania kommende lørdag vil Norge møte et lag som har mange av de samme forsvarskvalitetene. Spanjolene vil ikke vente på seksmeteren, de kommer til å forsøke å stresse de norske jentene.

Fysisk sterke spanjoler Og i tillegg er bronsevinnerne fra forrige VM råsterke.

- Dette var nyttig for oss. Spanjolene spiller ikke helt likt, men det er en del likheter i nærspillet. Og så er de fysisk mye sterkere og mer rutinerte enn Sør-Korea, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Det er ingen tvil om at den tøffeste motstanden i gruppespillet vil komme allerede i første kamp. Da kan ikke jentene rote som i går. Drøyt ni minutter før slutt ledet koreanerne med ett. Avslutningen vant derimot Norge 7-1.

- De stresser oss og vi blir kanskje litt usikre. Sånt sprer seg og vi nøler litt. Mot Spania må vi gå mer rett på mål, sier Nora Mørk til Dagbladet.

LYSPUNKTET: Heidi Løke var et av få lyspunkter i sliteseieren mot Sør-Korea. - Det ble mye hawaiihåndball, sier Løke, som scoret seks av de norske målene. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
LYSPUNKTET: Heidi Løke var et av få lyspunkter i sliteseieren mot Sør-Korea. - Det ble mye hawaiihåndball, sier Løke, som scoret seks av de norske målene. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

De angre kampene i VM-gruppespillet er mot Angola, Argentina, Polen og Paraguay. Fire av seks lag går videre til åttendelsfinalene.

Test mot guttelag I løpet av tre triumfer i Møbelringen Cup har det svingt veldig. Det mest positive er at de fleste spillerne har hatt gode perioder.

I VM må disse periodene komme oftere og vare lenger. Ikke minst gjenstår en del arbeid når det gjelder kollektiv samhandling, i begge ender. Det er mange som ikke har spilt noe særlig sammen, og sånt er merkbart. Det kan bli enda mer synlig mot tøffere motstand i VM, men planen er at jentene da skal ha samspilt seg.

- Nå skal jentene hvile, pakke og så skal vi ha noen gode økter samt en testkamp mot Fjellhammers G18-lag, sier Hergeirsson.

En sånn guttetest kan bli verdifull før bataljen mot krigerne fra Middelhavet, for gutta vil definitivt hogge til om jentene nøler.