Formel 1, Mick Schumacher

Pinlig Schumacher-tabbe

Legendesønnen Mick Schumacher (22) dunket inn i autovernet og ødela bilen bare sekunder etter Formel 1-karrierens hittil største øyeblikk. Søndag kan han revansjere seg.

Publisert
Sist oppdatert

Schumacher hadde for første gang kvalifisert seg til andre del av kvalifiseringen i Formel 1-sirkuset, men i de siste sekundene mistet han muligheten til å få kjøre.

Tyskeren snurret rundt, bilen gled ut i autovernet, og fikk såpass store skader at han ikke kunne delta i del to av kvalifiseringen.

Schumacher, som er sønn av Formel 1-legenden Michael, har selv lagt ut en post på Instagram om fiaskoen.

Schumacher skal i utgangspunktet starte som nummer 15 takket være tiden han noterte seg for før krasjen. Til Formula1.com fortalte han lørdag kveld at han ikke visste hvor store skadene på bilen var. Om de må bytte deler som girkasse betyr det at han kan bli flyttet lenger bak i startfeltet.

Ødela for konkurrent

Krasjen førte til at også Lance Stroll, som var ute på banen samtidig, ikke kom seg videre fra kvalifiseringen. Det røde flagget ble hevet, og siden Stroll ikke hadde fått satt noen rundetid var han ute. Han må dermed starte bakerst på søndagens løp.

Schumachers lagkamerat sjokkerte med denne videoen:

Neste sesongs Formel 1-fører Nikita Mazepin (21) fra Russland er i hardt vær etter at han la ut denne videoen på Instagram nylig. Vis mer

TV-bildene fant hans sjef i Aston Martin, Otmar Szafnauer, som begravde ansiktet i hendene i frustrasjon.

- Det er det med denne runden i banken vi gjentar til det kjedsommelige. Han var i gang med et forsøk, men avbrøt vel fordi han følte det var mye trafikk, det er et sjansespill, forklarte Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Verstappen i pole position

Red Bulls Max Verstappen sikret seg pole position i Frankrike, foran rival Lewis Hamilton.

Verstappen har utfordret Hamilton denne sesongen, og leder VM-sammendraget fire poeng foran briten etter seks av 23 løp.

  • Søndagens løp starter 15:00, og vises på Viaplay.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer