Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Pinlig. Skremmende dårlig. I dag er vi et nedrykkslag

FFK-kaptein slakter eget lag etter 1-5 tap mot tabellnabo Sandnes Ulf.

(Dagbladet): Sandens Ulf - Fredrikstad 5-1.

Fredrikstad-kaptein Jørgen Horn medga før møtet med Sandnes Ulf at østfoldingene ville «ligge syltynt an» i nedrykksstriden med tap mot tabellnaboene på bortebane, men slik oppgjøret fortonet seg var det vanskelig å spore at rødbuksene spilte med den berømmelige kniven på strupen.

For selv om det åpnet lovende sett med gjestenes øyne da Morten Bertolt styrte et innlegg fra Martin Pusic i eget nett, bidro sløvt og gavmildt forsvarsspill til at det endte med en knusende 5-1 triumf til hjemmelaget, som dermed klatret forbi FFK på tabellen og opp på kvalikplass.

- Det er pinlig. Det er skremmende dårlig. Jeg vet ikke hva jeg skal si engang. Vi leder 1-0, og har bra kontroll, men vi slipper dem inn i kampen med straffe og 1-1. Etter det er vi ikke i nærheten. I dag er vi et nedrykkslag. Sandnes Ulf er mye bedre og fortjener å vinne 5-1, eller hva det blir for noe til slutt. Nå må vi stikke fingeren i jorda og krige i de siste tre kampene, sier Horn etter kampen.

Lykkelig Andersen Sandnes Ulf-trener Asle Andersen var på sin side i et helt annet humør enn FFK-kapteinen.

- Jeg er glad nå. Honnør til guttene, som får en tidlig i trynet, men viser moral og mentalitet og står på i to ganger 45 minutter. Det er utrolig  deilig å ta en så viktig seier som i dag, sier Andersen.

- Det var viktig for oss med seier. Vi var tydelige før kampen på at på det var gode muligheter for seier, og vi var bestemte på at vi skulle ta kommandoen fra start og kjøre kampen. Det gjorde vi også utover i kampen. Etter at vi fikk 2-1 var det bare ett lag på banen. Vi vinner fullt fortjent, men det er utrolig at vi vinner 5-1 og framstår slik vi gjør på hjemmebane i en så viktig kamp, fortsetter han.

Trist Amundsen FFK-nedturen startet etter 25 minutter da en aktiv Steinthor Thorsteinsson fikk spasere på tvers gjennom feltet uten at noen motspillere så ut til å ville stoppe ham. Til slutt falt Robert Stene for fristelsen, og det endte som det ofte gjør når spisser skal takle: Med en forseelse dommer så seg nødt til å slå ned på.

I og med at det skjedde innenfor 16-meteren, resulterte det i et straffespark, som Christian Gytkjær enkelt satte i mål.

Tre minutter før pause tok vertene ledelsen for første gang i kampen da Thorsteinsson overlot ballen til Anel Raskaj, som lurte bort Khalifa Jabbie og prikket ballen i mål bak Jon Masalin.

FFK yppet seg litt innledningsvis i annen omgang, men da Thorsteinsson datt veldig lett i duell med Vidar Martinsen og framprovoserte enda et straffespark sa gjestene mer eller mindre takk for seg.

- Jeg er trist over at vi ikke klarer å gi dem bedre motstand, sier en nedstemt trener Trond Amundsen.

For det ble bare styggere og styggere for FFK og lystigere og lystigere for Ulf. Tre minutter etter Gytkjærs andre straffescoring i kampen spilte Thorsteinsson fram Fredrik Torsteinbø, som satte inn 4-1 via nærmeste stolpe. 

Tøft Minuttet før slutt var rollene byttet om da Torsteinbø spilte fram Thorsteinsson, som satte inn 5-1 fra hjørnet av femmeteren. Dermed endte det med Sandnes Ulfs største tippeligaseier og den første siden 26. august.

I fortsettelsen venter hjemmekamper mot medaljejaktende Tromsø og Strømsgodset og bortekamper mot Hønefoss og Aalesund.

FFK ligger nå poenget bak kvalikplass og har bare tre kamper igjen å redde tippeligatilværelsen. To av kampene er mot Molde og Rosenborg.

- Utgangspunktet er at vi har igjen to av topplagene og Odd Grenland hjemme. Vi får ta kamp for kamp og prøve å ta så mange poeng som mulig, så får vi telle opp til slutt. Med resultatet her er selvfølgelig utgangspunktet vanskeligere enn om vi hadde tatt poeng, sier Amundsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media